Grillowana Sałatka klinowa Radicchio z soczewicą, miodem i przyprawionymi orzechami włoskimi

Grillowana Sałatka klinowa Radicchio z soczewicą, miodem i przyprawionymi orzechami włoskimi
Sałatka z grilla Radicchio Wedge z soczewicą, miodem i przyprawionymi orzechami włoskimi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 574 kalorii, 24g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pecorino romano, ocet winny, soczewica puy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Radicchio z soczewicą i pieczonym korniszonem, Sałatka Radicchio Z Orzechami Włoskimi I Granatami, oraz Sałatka Radicchio I Fasolka Vert Z Kandyzowanymi Orzechami Włoskimi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować orzechy włoskie: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. w misce połączyć, miód, alpeppo pieprz, tumeric i ¼ łyżeczki soli. Mieszać aż dobrze włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wlać połowę mieszanki miodu do nowej miski i odstawić na soczewicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać orzechy włoskie do pozostałego miodu i wymieszać, aby dobrze pokryć orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
4
Rozłóż orzechy na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia w jak najbliżej jednej warstwy, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1
Dodaj soczewicę do średniego rondla, przykryć około 2 cm wody, dodać pokruszone płatki czerwonej papryki i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15-20 minut, do miękkości, ale jeszcze nie papki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
SoczewicaSoczewica
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1
Rozgrzej grill lub patelnię grillową do średniej wysokości (pośrednie ciepło).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Pokrój całą główkę radicchio na 8 klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
3
Posmaruj ruszty lub patelnię grillową odrobiną oliwy z oliwek. Grill, ściąć stronę w dół, około 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Zdjąć z ognia i posypać odrobiną soli i pieprzu do smaku.Ułóż 2 kliny na osobę na 4 talerzach. Ustaw dużą łyżkę soczewicy obok klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
SoczewicaSoczewica
5
Dekoruj zastrzeżonymi orzechami, ogolonym pecorino romano i mżawką octu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pecorino RomanoPecorino Romano
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
6
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn