Grillowana Sałatka klinowa Radicchio z soczewicą, miodem i przyprawionymi orzechami włoskimi

Sałatka z grilla Radicchio Wedge z soczewicą, miodem i przyprawionymi orzechami włoskimi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 574 kalorii, 24g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pecorino romano, ocet winny, soczewica puy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Radicchio z soczewicą i pieczonym korniszonem, Sałatka Radicchio Z Orzechami Włoskimi I Granatami, oraz Sałatka Radicchio I Fasolka Vert Z Kandyzowanymi Orzechami Włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować orzechy włoskie: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. w misce połączyć, miód, alpeppo pieprz, tumeric i ¼ łyżeczki soli. Mieszać aż dobrze włączone.
Wlać połowę mieszanki miodu do nowej miski i odstawić na soczewicę.
Dodać orzechy włoskie do pozostałego miodu i wymieszać, aby dobrze pokryć orzechy.
Rozłóż orzechy na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia w jak najbliżej jednej warstwy, jak to możliwe.
Dodaj soczewicę do średniego rondla, przykryć około 2 cm wody, dodać pokruszone płatki czerwonej papryki i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15-20 minut, do miękkości, ale jeszcze nie papki.
Rozgrzej grill lub patelnię grillową do średniej wysokości (pośrednie ciepło).
Pokrój całą główkę radicchio na 8 klinów.
Posmaruj ruszty lub patelnię grillową odrobiną oliwy z oliwek. Grill, ściąć stronę w dół, około 3 minut na stronę.
Zdjąć z ognia i posypać odrobiną soli i pieprzu do smaku.Ułóż 2 kliny na osobę na 4 talerzach. Ustaw dużą łyżkę soczewicy obok klinów.
Dekoruj zastrzeżonymi orzechami, ogolonym pecorino romano i mżawką octu.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.