Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i danie główne pescatarian? Grillowany tuńczyk Salade Niçoise może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 37g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na $6.96 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś fasolę, zaokrągloną pastę anchois, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Salade Niçoise z tuńczykiem smażonym na patelni, Grillowany Łosoś Salade Niçoise, oraz Salade Nicoise.
Instrukcje
1
Ubić razem ocet, szalotkę, musztardę, pastę czosnkową i pastę anchois w małej misce, aż dobrze się połączą, a następnie dodać olej w powolnym strumieniu, ubijając aż do emulgacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Anchois
Pasta Czosnkowa
Musztarda
Szalotka
Ocet
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wymieszać z tymiankiem, bazylią, solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Bazylia
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Fasolę gotować w garnku 4-do 6-quart wrzącej osolonej wody, odsłoniętej, aż będzie krucha, 3 do 4 minut, a następnie natychmiast przenieść łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Woda
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Garnek
4
Dodaj ziemniaki do wrzącej wody i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, 15 do 20 minut, a następnie odcedzić w durszlaku. Ziemniaki rozgrzać o połowę (obrać w razie potrzeby) i wrzucić do miski z 2 łyżkami dressingu, następnie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
6
Tuńczyk posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem, następnie grillować na lekko naoliwionym stojaku, odsłoniętym, obracając się raz, aż zbrązowieje Na zewnątrz, ale nadal różowy w środku, łącznie 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Tuńczyk
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
7
Odstawić tuńczyka na 3 minuty, a następnie rozbić na duże (3-calowe) kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuńczyk
8
Przełóż tuńczyka na duży talerz i skropić 2-3 łyżkami sosu i wierzch kaparami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary
Tuńczyk
9
Przenieść ziemniaki do półmiska z tuńczykiem, rezerwując miskę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Fasolę odcedzić i osuszyć. Fasolę wrzucić do miski z 1 łyżką sosu oraz solą i pieprzem do smaku, następnie przełożyć na półmisek. Sałatę wrzucić do miski z 2 łyżkami dressingu oraz solą i pieprzem do smaku, następnie przełożyć na talerz. Pomidory wrzucić do miski z 1 łyżką dressingu oraz solą i pieprzem do smaku, następnie przełożyć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pomidor
Sałata
Fasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Ułożyć oliwki i jajka na półmisku i posypać sałatkę natką pietruszki i / lub bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Oliwki
Bazylia
Jajko
12
Sałatkę podawać z pozostałym sosem na boku.
1
* Tuńczyk można ugotować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu.* Fasola i ziemniaki można gotować 1 godzinę wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej. Wrzucić ziemniaki z sosem na ciepło i odstawić. Nie ubierać fasoli, aż tuż przed podaniem.
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.