Grillowana Pomarańcza-Chipotle Schab
Grillowany pomarańczowy-Chipotle Schab może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 147 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz chipotle chiles w adobo plus 1 łyżka sosu, sok pomarańczowy, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Pomarańcza, Kminek I Kolendra Grillowany Schab, Grillowana Pomarańcza Chipotle Wieprzowe Fajitas, oraz Grillowany Pomarańczowy Chipotle Wieprzowina & Brązowy Ryż.
Instrukcje
Umieść 1/4 szklanki soku pomarańczowego, oliwę z oliwek, ciemnobrązowy cukier, chipotle w adobo, SOS adobo, czosnek i sól w słoiku blendera. Puree, aż chipotles i czosnek są całkowicie posiekane.
Schab umieścić w dużej plastikowej torebce.
Wlać marynatę pomarańczowo-chipotową, zamknąć i wrzucić, aby dokładnie pokryć polędwicę marynatą.
Umieścić w lodówce i marynować przez 6 godzin na noc, obracając od czasu do czasu.
Zalać marynatę z worka do małego rondla. Wymieszaj pozostałą 1/2 szklanki soku pomarańczowego. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć do ciepła do średniego i gotować, aż sos zmniejszy się o połowę objętości, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Podsmaż wieprzowinę na gorącej stronie grilla, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, około 4-5 minut na stronę. Wieprzowinę przełożyć na chłodną stronę grilla i posmarować sosem pomarańczowo-chipotowym. Przykryć grilla i nadal gotować, aż natychmiastowy termometr odczytu czyta 140 ° F Po włożeniu do najgrubszej części schabu, 15 do 30 minut dłużej.
Wyjąć z grilla, odstawić na 15 minut; pokroić i podawać z zastrzeżonym sosem pomarańczowo-chipotle.