Grillowana pikantna sałatka Filet Mignon z dressingiem imbirowo-limonkowym

Grillowana pikantna sałatka Filet Mignon z dressingiem imbirowo-limonkowym
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do twojego pudełka z przepisami, Grillowana pikantna sałatka Filet Mignon z dressingiem imbirowo-limonkowym może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 623 kalorii, 35g białka, oraz 48g tłuszczu. Za 7,57 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. 6 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis z Foodnetwork wymaga sosu sojowego, rzodkiewki, sosu sojowego oraz soli i pieprzu. Jest idealny do Czwartego Lipca. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia spektakularny wynik spoonacular 88%. Podobne przepisy obejmują Pikantny Filet Mignon z grillowaną słodką cebulą, Pikantny Filet Mignon, oraz Grillowany Filet Mignon.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Ubij sos sojowy, sok z limonki, pastę chile i olej arachidowy razem w małym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Dodaj steki, obróć do pokrycia, przykryj i pozwól marynować przez 30 minut w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
4
Wyjmij z lodówki 15 minut przed grillowaniem.
5
Podgrzej grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Usuń steki z marynaty i osusz. Dopraw obie strony pieprzem i grilluj przez 3 minuty z każdej strony lub do lekkiego zwęglania i ugotowania do średnio wysmażonego wysmażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Wyjmij z grilla, odstaw na 5 minut i pokrój w plastry o grubości 1/4 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Podczas gdy stek odpoczywa, połącz wszystkie składniki sałatki w dużej misce. Wymieszaj z połową dressingu i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Przełóż na półmisek, polej stekiem i skrop pozostałym dressingiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
10
Wymieszaj składniki w małej misce. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Odstawić na 10 minut przed użyciem.

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSzyfonowa bazylia tajska lub zwykła bazylia, opcjonalnieSzyfonowa bazylia tajska lub zwykła bazylia, opcjonalnie1GłowaSałata Bibb, rozdarta na kawałki wielkości kęsaSałata Bibb, rozdarta na kawałki wielkości kęsa2marchew, juliennedmarchew, julienned1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pasta chili z czosnkiempasta chili z czosnkiem680Orzechy dowolne (posiekane)filet mignonsfilet mignons1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno starty świeży imbirdrobno starty świeży imbir4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i mielony czarny pieprzSól i mielony czarny pieprz596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiliście mizuny, rozdarte na kawałki wielkości kęsaliście mizuny, rozdarte na kawałki wielkości kęsa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno2(zima)1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony pieprzŚwieżo zmielony pieprz5rzodkiewki, cienko pokrojonerzodkiewki, cienko pokrojone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet ryżowyocet ryżowy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szalotka drobno pokrojona w kostkęszalotka drobno pokrojona w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych3(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata8każde żółte i czerwone pomidorki koktajlowe, przekrojone na półkażde żółte i czerwone pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Winnice Talbott Kali Hart Chardonnay z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Talbott Vineyards Kali Hart Chardonnay
Talbott Vineyards Kali Hart Chardonnay
Czysty owocowy wyraz naszej winnicy, Talbott Chardonnay, Kali Hart jest bujny i żywy. Minimalny wpływ winiarza pozwala Kali Hart Chardonnay pokazać siłę winnic Talbott ' s estate. Bogaty, zachęcający nos pokazuje jasne tropikalne nuty, które utrzymują się na podniebieniu, gdzie orzeźwiające smaki ananasa i spadzi są uzupełniane orzeźwiającą kwasowością. Obfite podniebienie środkowe prowadzi do długiego wykończenia owoców cytrusowych i tropikalnych z nutami francuskiego dębu i mineralności.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn