Grillowana pikantna sałatka Filet Mignon z dressingiem imbirowo-limonkowym
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do twojego pudełka z przepisami, Grillowana pikantna sałatka Filet Mignon z dressingiem imbirowo-limonkowym może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 623 kalorii, 35g białka, oraz 48g tłuszczu. Za 7,57 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. 6 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis z Foodnetwork wymaga sosu sojowego, rzodkiewki, sosu sojowego oraz soli i pieprzu. Jest idealny do Czwartego Lipca. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia spektakularny wynik spoonacular 88%. Podobne przepisy obejmują Pikantny Filet Mignon z grillowaną słodką cebulą, Pikantny Filet Mignon, oraz Grillowany Filet Mignon.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Ubij sos sojowy, sok z limonki, pastę chile i olej arachidowy razem w małym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Chili
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Dodaj steki, obróć do pokrycia, przykryj i pozwól marynować przez 30 minut w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Wyjmij z lodówki 15 minut przed grillowaniem.
5
Podgrzej grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Usuń steki z marynaty i osusz. Dopraw obie strony pieprzem i grilluj przez 3 minuty z każdej strony lub do lekkiego zwęglania i ugotowania do średnio wysmażonego wysmażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Wyjmij z grilla, odstaw na 5 minut i pokrój w plastry o grubości 1/4 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Podczas gdy stek odpoczywa, połącz wszystkie składniki sałatki w dużej misce. Wymieszaj z połową dressingu i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
9
Przełóż na półmisek, polej stekiem i skrop pozostałym dressingiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
10
Wymieszaj składniki w małej misce. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Winnice Talbott Kali Hart Chardonnay z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Talbott Vineyards Kali Hart Chardonnay
Czysty owocowy wyraz naszej winnicy, Talbott Chardonnay, Kali Hart jest bujny i żywy. Minimalny wpływ winiarza pozwala Kali Hart Chardonnay pokazać siłę winnic Talbott ' s estate. Bogaty, zachęcający nos pokazuje jasne tropikalne nuty, które utrzymują się na podniebieniu, gdzie orzeźwiające smaki ananasa i spadzi są uzupełniane orzeźwiającą kwasowością. Obfite podniebienie środkowe prowadzi do długiego wykończenia owoców cytrusowych i tropikalnych z nutami francuskiego dębu i mineralności.