Grillowana marynowana noga jagnięcina

Grillowana marynowana noga jagnięcina
Grillowana marynowana noga jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 33g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z cytryny, oregano, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany Tandoori - jogurt marynowany baranek z grillowaną cebulą i zieloną fasolką, Grillowana Marynowana Jagnięcina, oraz Grillowana Marynowana Jagnięcina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz olej, sok z cytryny, czosnek, oregano, sól i pieprz w zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Dodaj jagnięcinę i worek uszczelniający, tłocząc powietrze. Przekręć worek, aby pokryć jagnięcinę, następnie włóż worek do płytkiej patelni do pieczenia i marynuj, schłodzony, obracając worek od czasu do czasu, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Doprowadzić jagnięcinę do temperatury pokojowej, około 1 godziny, przed grillowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
4
Przygotować grill do gotowania na bezpośrednim ogniu ze średnio gorącym węglem drzewnym( umiarkowane ciepło dla gazu); patrz procedura grillowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Usunąć jagnięcinę z marynaty (wyrzucić marynatę) i uruchomić 3 lub 4 szaszłyki wzdłuż przez jagnięcinę około 2 cali od siebie. Grill na lekko naoliwionym stojaku do grilla, przykryty tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, odwracając się od czasu do czasu i, jeśli to konieczne,poruszając się po grillu, aby uniknąć rozbłysków, aż termometr zarejestruje 125 do 53°, 8 do 14 minut w sumie dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
SzaszłykiSzaszłyki
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia i wyjąć szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SzaszłykiSzaszłyki
7
Odstawić jagnięcinę, luźno przykrytą folią, 20 minut. (Temperatura wewnętrzna wzrośnie do 57°, podczas gdy mięso stoi.)
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Pokroić w poprzek ziarna na plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
1
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, jagnięcinę można gotować w gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej, odsłoniętej, obracającej się raz, 12 do 14 minut na stronę.* Jagnięcina może marynować się do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
TrudnośćEkspert
Gotowe W10 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia33
Magazyn