Grillowana makrela ze słodką glazurą sojową
Grillowana makrela ze słodką glazurą sojową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis ma 699 kalorii, 71g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $7.18 za porcję. Jeśli masz cukier muscovado, sos sojowy, chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis z BBC Good Food ma 74 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Makrela pieczona z miodem, soją i piwem z sezamowo-wapienną glazurą, Grillowany Bok Choy ze słodką glazurą sojową, oraz Grillowane grzbiety dla dzieci ze słodką glazurą sojową.
Instrukcje
Filety z makreli kilka razy na skórze, a następnie połóż je w płytkim naczyniu.
Posypać skórką z limonki i sokiem i pozostawić do marynowania na 5-10 minut.
Umieść wszystkie składniki sosu na małej patelni z odrobiną wody i stopniowo doprowadzaj do duszenia. Gotować przez 5 minut, aby lekko zgęstnieć, następnie zdjąć z ognia i odstawić.
Obróć grill do najwyższego ustawienia i umieść makrelę na wysmarowanej blasze do pieczenia, skórkę do góry.
Filety posypać oliwą z oliwek i solą morską, następnie grillować przez 5 minut, aż miąższ będzie nieprzezroczysty i ugotowany.
Podziel bok choi między talerze, połóż na wierzchu 2 filety z makreli, skrop sosem i podawaj z klinem limonki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Sparkling Rose, Viognier
Pinot Grigio, Sparkling rosé i Viognier to świetny wybór dla makreli. Silnie aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak makrela, dobrze łączą się z tymi chrupiącymi winami białymi i winem musującym, nawet różowym. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.