Grillowana kukurydza z pikantnym koreańskim sosem Miso

Grillowana kukurydza z pikantnym koreańskim sosem Miso może być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Na 1,12 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś uszy kukurydza, sok z 1 cytryny, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowana kukurydza z pikantnym masłem Miso, Grillowane, Koreańskie steki z pikantnym sosem kolendrowym, oraz Grillowany łosoś z pikantnym koreańskim sosem pieprzowym Chile.
Instrukcje
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Alternatywnie, ustawić połowę palników na grillu gazowym do najwyższego ustawienia ciepła, przykryć i podgrzewać przez 10 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Podczas rozgrzewania grill, połączyć miso, gochujang, majonez, sok z cytryny, połowa kolendry, a połowa szalotki.
Ubijać do uzyskania jednorodności. Odstawić.
Umieść kukurydzę bezpośrednio nad gorącą stroną ognia. Jeśli używasz grilla węglowego, nie otwieraj. Jeśli używasz gazu, przykryj, gdy nie obracasz kukurydzy. Gotuj kukurydzę, obracając co minutę, aż będzie dobrze zwęglona ze wszystkich stron, w sumie około 10 minut.
Przenieść kukurydzę do dużej miski. Posmarować sosem za pomocą łyżki lub pędzla.
Posypać pozostałą kolendrą i szalotki.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Koreański świetnie współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Quintan Essentia Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
![Quinta Essentia Chenin Blanc]()
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.