Grillowana kukurydza z Harissą i miętą
Grillowana kukurydza z Harissanem i miętą to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 88 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś uszy kukurydza, czosnek, liście mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Grillowana Kukurydza Z Masłem Miętowym, Grillowana kukurydza z masłem miętowym, oraz Zupa Kukurydziana Z Grilla Z Jogurtem I Miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Alternatywnie, ustawić połowę palników na grillu gazowym do najwyższego ustawienia ciepła, przykryć i podgrzewać przez 10 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Podczas grillowania rozgrzewamy harissę, kminek, kolendrę, skórkę z limonki i sok, czosnek, oliwę z oliwek i 2 łyżki liści mięty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić.
Umieść kukurydzę bezpośrednio nad gorącą stroną ognia. Jeśli używasz grilla węglowego, nie otwieraj. Jeśli używasz gazu, przykryj, gdy nie obracasz kukurydzy. Gotuj kukurydzę, obracając co minutę, aż będzie dobrze zwęglona ze wszystkich stron, w sumie około 10 minut.
Przenieść kukurydzę do dużej miski. Posmarować sosem za pomocą łyżki lub pędzla.
Posypać pozostałymi liśćmi mięty i podawać natychmiast.