Grillowana Kolba kukurydzy z masłem limonkowym
Grillowana Kolba kukurydzy z masłem limonkowym to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 2,86 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu. Jest idealny do Czwartego Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka chili ancho, oregano, skórki z limonki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowana kukurydza z masłem limonkowym, Grillowana Kolba kukurydzy z masłem kolendry i limonką, oraz Grillowana kukurydza z masłem Chipotle-limonkowym.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Namocz kukurydzę w dużym pojemniku z wodą na 1 godzinę. Przygotuj grill.
Namoczone kolby połóż na gorącym grillu i gotuj przez 30 do 40 minut, często obracając. Kukurydza jest gotowa, gdy jest miękka po naciśnięciu.
Podczas grillowania kukurydzy zrób masło limonkowe: w małej misce dodaj masło, skórkę z limonki, trybulę oraz sól i pieprz do smaku.
Dobrze wymieszaj i rozłóż na dużym talerzu.
Rozłóż fresk queso na innym talerzu.
Zdejmij kukurydzę z grilla i ostrożnie obierz łuski (będzie gorąco).
Usuń jedwab kukurydziany i zawiąż łuski w supeł, aby móc go trzymać jak rączkę.
Obtocz masło limonkowe, a następnie obtocz fresk queso; posyp pocieraniem Ancho Chile.
Ułóż na dużym półmisku i od razu podawaj.
Do natarcia przypraw: opiekaj kawałki ancho chile na małym ogniu na suchej patelni, aż będą pachnące, potrząsając patelnią, aby się nie przypaliły.
Umieść chili w młynku do przypraw i puls do proszku.
Dodaj pozostałe składniki i ponownie buzz, aby połączyć.