Grillowana Kolba kukurydzy z masłem limonkowym

Grillowana Kolba kukurydzy z masłem limonkowym
Grillowana Kolba kukurydzy z masłem limonkowym to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 2,86 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu. Jest idealny do Czwartego Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka chili ancho, oregano, skórki z limonki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowana kukurydza z masłem limonkowym, Grillowana Kolba kukurydzy z masłem kolendry i limonką, oraz Grillowana kukurydza z masłem Chipotle-limonkowym.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Namocz kukurydzę w dużym pojemniku z wodą na 1 godzinę. Przygotuj grill.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Namoczone kolby połóż na gorącym grillu i gotuj przez 30 do 40 minut, często obracając. Kukurydza jest gotowa, gdy jest miękka po naciśnięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Podczas grillowania kukurydzy zrób masło limonkowe: w małej misce dodaj masło, skórkę z limonki, trybulę oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
TrybulaTrybula
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dobrze wymieszaj i rozłóż na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
6
Rozłóż fresk queso na innym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
7
Zdejmij kukurydzę z grilla i ostrożnie obierz łuski (będzie gorąco).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Usuń jedwab kukurydziany i zawiąż łuski w supeł, aby móc go trzymać jak rączkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
9
Obtocz masło limonkowe, a następnie obtocz fresk queso; posyp pocieraniem Ancho Chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
10
Ułóż na dużym półmisku i od razu podawaj.
11
Do natarcia przypraw: opiekaj kawałki ancho chile na małym ogniu na suchej patelni, aż będą pachnące, potrząsając patelnią, aby się nie przypaliły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Umieść chili w młynku do przypraw i puls do proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
13
Dodaj pozostałe składniki i ponownie buzz, aby połączyć.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Magazyn