Grillowana Kanapka Z Bakłażanem-Pesto
Grillowany bakłażan - kanapka Pesto wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 611 kalorii. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jeśli masz sól i pieprz, pomidory romskie, smukłą bagietkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Spróbuj Kanapka z grillowanym bakłażanem z Pesto, pomidorami i świeżą mozzarellą (dzieci gotują w poniedziałek), Kanapka Z Bakłażanem Pesto, oraz Kanapka z bakłażanem: pieczona, skropiona pesto z jarmużu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć i wyrzucić łodygi bakłażana.
Pokroić każdy bakłażan wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Posmaruj plastry z każdej strony lekko oliwą z oliwek.
Połóż bakłażana na grillu na solidnym łóżku z gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotować, obracając w razie potrzeby, aż bakłażan jest rumiane z obu stron i miękkie po naciśnięciu, 6 do 8 protokół.
Posypać lekko solą i pieprzem; przenieść na talerz.
W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, gotować boczek, aż rumiane i chrupiące, o 8 protokół, obracając plastry w razie potrzeby.
Odcedzić boczek na ręcznikach i wyrzucić tłuszcz na patelni.
Bagietkę przeciąć na pół wzdłuż.
Na pokrojone boki bagietki rozłożyć pesto.
Ułóż plastry bakłażana na dolnej połowie bagietki i przykryj boczkiem, pomidorami, serem i rukolą. Ułóż górną połowę bagietki na miejscu i mocno dociskając kanapkę, pokrój na 4 równe porcje ząbkowanym nożem.
Dodać sól i pieprz do smaku.