Grillowana jagnięcina z cytryną i koperkiem

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grillowane Brochettes jagnięce z cytryną i koperkiem może być świetny przepis, aby spróbować. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz koperek, sól, bez kości nogi jagnięciny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jeff Koehler ' s Marokańska Grillowana jagnięcina Kefta Brochettes, Brochettes of Lamb, oraz Brochettes of Lamb dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, sok z cytryny, 1/4 szklanki koperku, czosnek, sól i pieprz.
Dodać jagnięcinę i dokładnie wymieszać. Przykryć i schłodzić przez noc (patrz UWAGI).
Kostki jagnięce przełożyć na 7 lub 8 szaszłyków (patrz UWAGI).
Połóż szaszłyki na solidnym łóżku średnio gorących węgli lub średnio wysokich temperatur na grillu gazowym( możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund); zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotować, obracając szaszłyki w razie potrzeby, aż jagnięcina jest rumiane ze wszystkich stron, ale nadal różowy w środku (średnio rzadkie; wyciąć do testu), 5 do 6 minut, lub po prostu ledwo różowy w środku (średnio), 6 do 7 minut.
Przekaż szaszłyki na talerz.
Posypać pozostałą łyżką posiekanego koperku i podawać z cytrynowymi klinami do ostatecznego wyciśnięcia soku.
Połączenie win: chrupiące, cytrynowe, zielne Sauvignon Blanc. Najlepsze w naszym parowaniu: St. Supry 2004 (Napa Valley; 19$), Girard 2005 (Napa Valley; 15$) i Morgan 2004 (Monterey, CA; 15$).
Mosty smakowe: jagnięcina-zwłaszcza wiosenna jagnięcina - jest pustym łupkiem i może być popychana w różnych kierunkach wina z różnymi przyprawami. Trawiasty, cytrusowy Sauvignon Blanc zbiera koperek i cytrynę w marynacie, a nawet zielone, trawiaste nuty w oliwie z oliwek(owocowe wino walczyłoby z tym wszystkim). Wysoka zawartość kwasu w winie jest dobra do cięcia zwęglonych mięs.