Grillowana jagnięcina z cytryną i koperkiem

Grillowana jagnięcina z cytryną i koperkiem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grillowane Brochettes jagnięce z cytryną i koperkiem może być świetny przepis, aby spróbować. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz koperek, sól, bez kości nogi jagnięciny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jeff Koehler ' s Marokańska Grillowana jagnięcina Kefta Brochettes, Brochettes of Lamb, oraz Brochettes of Lamb dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, sok z cytryny, 1/4 szklanki koperku, czosnek, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać jagnięcinę i dokładnie wymieszać. Przykryć i schłodzić przez noc (patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3
Kostki jagnięce przełożyć na 7 lub 8 szaszłyków (patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Połóż szaszłyki na solidnym łóżku średnio gorących węgli lub średnio wysokich temperatur na grillu gazowym( możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund); zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotować, obracając szaszłyki w razie potrzeby, aż jagnięcina jest rumiane ze wszystkich stron, ale nadal różowy w środku (średnio rzadkie; wyciąć do testu), 5 do 6 minut, lub po prostu ledwo różowy w środku (średnio), 6 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Przekaż szaszłyki na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6
Posypać pozostałą łyżką posiekanego koperku i podawać z cytrynowymi klinami do ostatecznego wyciśnięcia soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
7
Połączenie win: chrupiące, cytrynowe, zielne Sauvignon Blanc. Najlepsze w naszym parowaniu: St. Supry 2004 (Napa Valley; 19$), Girard 2005 (Napa Valley; 15$) i Morgan 2004 (Monterey, CA; 15$).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Mosty smakowe: jagnięcina-zwłaszcza wiosenna jagnięcina - jest pustym łupkiem i może być popychana w różnych kierunkach wina z różnymi przyprawami. Trawiasty, cytrusowy Sauvignon Blanc zbiera koperek i cytrynę w marynacie, a nawet zielone, trawiaste nuty w oliwie z oliwek(owocowe wino walczyłoby z tym wszystkim). Wysoka zawartość kwasu w winie jest dobra do cięcia zwęglonych mięs.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn