Grillowana łopatka wieprzowa na grillu gazowym jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 597 kalorii, 51g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób robiło ten przepis, a 1021 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Jeśli masz chipotle chile proszku, czosnek w proszku, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wieprzowina na grillu gazowym-nie tak mocno, Grillowane Łopatki Wieprzowe (Boston Butt), oraz Szałwia i tymianek wędzony indyk na gazowym grillu.
Instrukcje
1
Przygotuj Masaż.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Wymieszać wszystkie składniki do rub razem, rozbijając wszelkie grudki. Posmakuj rub podczas przygotowywania i sprawdź, czy podoba Ci się smak, dostosuj odpowiednio.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Pocierać pieczeń z rub. Rozpakuj pieczeń wieprzową i umieść ją na papierze rzeźniczym lub na patelni do pieczenia, coś, co może złapać rub. Z (czyste) ręce pracy mieszaninę rub do łopatki wieprzowej na całym, w tym wewnątrz żadnych szczelin można znaleźć w pieczeń bez kości, gdzie kość była. Bądź hojny z ilością rub.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
Pieczeń Wieprzowa
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
4
Zawiń go w papier rzeźniczy lub zawiń w plastik i umieść na patelni (aby złapać jakikolwiek płyn, który może kapać), i przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Namoczyć zrębki. Weź 3 lub 4 duże garści zrębków (hickory, Dąb, jabłko lub inne drewno owocowe) i umieść je w misce i przykryj wodą, aby moczyć je na noc (można również zrobić na godzinę przed użyciem).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sos Z Indyka, Podgrzewany
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Myślę, że to pomaga mieć mieszankę rozmiarów, od małych chipów do większych (1-cal x 2-cal) kawałki. Mniejsze żetony szybciej się palą, ale szybciej się wypalą. Większe kawałki potrwają dłużej, aby złapać, ale trwają długo, gdy mniejsze żetony się wypaliły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
1
Doprowadzić schłodzoną pieczeń do temperatury pokojowej. 1 do 2 godzin przed rozpoczęciem grilla wyjmij wieprzowinę z lodówki, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
2
Teraz, jeśli zapomnisz to zrobić, co zrobiłem, nadal możesz iść do przodu i grillować. Pewnie i tak skończysz w piekarniku. To zajmie tylko trochę dłużej, aby gotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Przygotuj grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Wyjmij jeden z rusztów. To będzie twoja "gorąca" strona, gdzie trafią zrębki. Druga strona grilla będzie "chłodna" strona, a gdzie mięso będzie, z dala od bezpośredniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
W zależności od struktury grilla, możesz usunąć "pasek Smakowy", cienki metalowy kawałek z dużą ilością otworów, który znajduje się nad palnikiem. Zrębki będą łatwiej palić, jeśli będą leżeć w (ognioodpornym metalowym lub foliowym) pojemniku bezpośrednio na palniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Umieść tacę z wodą na grillu: jeśli jest miejsce na grillu, umieść małą aluminiową tacę z wodą na grillu, aby zmniejszyć ciepło i pomóc utrzymać pieczeń przed zbyt suchym. Dobre miejsce na umieszczenie tego jest na górnym stojaku, jeśli grill ma jeden.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Zapal grilla. Utwórz dwuwarstwową łódź z folii aluminiowej z garścią lub dwoma wilgotnymi wiórami drzewnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Umieść Łódź bezpośrednio na palniku po" gorącej " stronie grilla, jeśli możesz (w przeciwnym razie umieść na pasku smakowym). Włącz grilla na średni płomień, przykryj grill i pozwól mu się nagrzać, aż zrębki zaczną palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Albo zobaczysz dym wydobywający się z grilla, albo jeśli podniesiesz pokrywę, zobaczysz dym wydobywający się z drewnianej łodzi. Powinieneś zobaczyć i powąchać dym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Będziesz uzupełniać zrębki okresowo przez następne kilka godzin, więc włóż więcej suchych zrębków do wody, aby w razie potrzeby moczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
1 Pasek Skórki Z Cytryny
11
Gotować pieczeń na chłodnej stronie grilla, tłuszczu side up: gdy grill jest palenie, umieścić pieczeń na ruszcie grilla na chłodnej stronie grilla, z dala od bezpośredniego ciepła. Jeśli grill ma gorące miejsce, umieść pieczeń z dala od niego. Jeśli do mięsa jest tłusta strona, połóż tę stronę do góry; tłuszcz będzie renderować w czasie i baste wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
12
Przykryj grill, obniż płomień i pozwól rozpocząć gotowanie. Temperatura, którą chcesz utrzymać, to 107°. staraj się utrzymywać ją blisko tej temperatury, w zakresie od210 do240. Jeśli temperatura pójdzie zbyt wysoka, pieczeń może wyschnąć. Jeśli jest za niska, gotowanie zajmie wieczność.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
13
Utrzymuj dym i temperaturę 107°. To jest najtrudniejsza część. Będziesz chciał utrzymać dym w grillu przez co najmniej 4 godziny (6 godzin na większą pieczeń). Będziesz również chciał utrzymać temperaturę gotowania około 225°. Więc musisz sprawdzić grill!
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
14
Sprawdź, czy temperatura jest utrzymywana między 99° A240 i sprawdź, czy wióry nadal wytwarzają dym, co pół godziny. Około raz na godzinę prawdopodobnie będziesz musiał uzupełnić łódź z wiórów o więcej wiórów drewnianych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
15
Oprzyj się pokusie otwierania grilla częściej niż raz na godzinę. Za każdym razem, gdy otworzysz grill, temperatura wewnątrz spada i zwiększasz ogólny czas gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
16
Znalazłem najlepszy sposób na sprawdzenie temperatury, ponieważ nie mam miernika w samym grillu, jest umieszczenie natychmiastowego termometru do odczytu mięsa w otworze w kapturze po stronie mięsa (chłodnej) grilla i po prostu sprawdzaj to. Upewnij się, że końcówka sondy nie dotyka samego mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
17
Chcesz uniknąć zbyt częstego otwierania maski, ponieważ za każdym razem, gdy to robisz, tracisz ciepło. Oczywiście, jeśli grill gazowy zrobi się zbyt gorący, otwarcie okapu może szybko go ochłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
18
Spodziewaj się minimalnego czasu gotowania, jeśli byłeś sumienny w utrzymaniu 225 ° F, 90 minut na Funt. Więc jeśli gotujesz 4 Funt pieczeń, całkowity czas gotowania będzie co najmniej 6 godzin (i łatwo więcej). 8 Funt pieczeń zajmie co najmniej 12 godzin czasu gotowania.
19
Jeśli chcesz gotować 8 funtów barku wieprzowego szybciej, polecam począwszy od dwóch 4 Funt pieczenia, rozmieszczone na grillu kilka centymetrów od siebie, który będzie gotować w zaledwie trochę więcej czasu niż 8 Funt pieczeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
20
Przesuń pieczeń: po 2 lub 3 godzinach, podczas jednego z godzinnego otwarcia grilla, aby odświeżyć wióry, przesuń pieczeń tak, aby strona, która była najbliżej ciepła, była teraz najdalej od ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
21
Sprawdź temperaturę wewnętrzną mięsa. Po około 5 godzinach zacznij przyjmować wewnętrzną temperaturę wieprzowiny: możesz ją zjeść w temperaturze 74°, ale jeśli robisz wieprzowinę, mięso musi być idealnie 195 ° F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Ciągnięta
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
22
Zdjąć z ognia, odstawić na odpoczynek: gdy mięso osiągnie 91°, zdjąć z ognia, namiot luźno folią na desce do krojenia (aby złapać soki) i pozostawić na co najmniej 30 minut, a najlepiej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
23
Jeśli po 6 godzinach gotowania, jeśli mięso nie osiągnęło temperatury wewnętrznej 195° (zwykle po 6 godzinach, temperatura wewnętrzna na moich pieczeniach wynosi około 155 ° F), moja rekomendacja jest, aby usunąć go z grilla i zakończyć w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Posiekana Cebula (2 Cebule)
24
Aby zakończyć w piekarniku, owinąć pieczeń w folię aluminiową, aby zapobiec wyschnięciu w piekarniku,i umieścić go na patelni, w piekarniku 149°.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Fasola Cannelloni, Odsączona
Posiekana Cebula (2 Cebule)
25
Gotuj, aż wewnętrzna temperatura pieczenia osiągnie 91°. jeśli początkowa wewnętrzna temperatura mięsa wynosi150 lub więcej, może to potrwać od godziny do dwóch godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
26
Gdy osiągnie temperaturę, wyjmij pieczeń z piekarnika i pozostaw na co najmniej 30 minut, do godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
27
Ciągnij wieprzowinę. Wyciągnij wieprzowinę z 2 widelcami. Dopiero teraz dodajesz do mięsa dowolny sos barbecue (i nagromadzone soki). Najpierw spróbuj! Może w ogóle nie potrzebować sosu, a jeśli tak, dodaj tylko trochę na raz. Jednym z największych grzechów grilla jest przesuszenie idealnie dobrego mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
28
Podawać na bułce z sosem lub bez, z surówką lub bez. Świetne również z grillowanym lub surowym ananasem.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Łopatka wieprzowa w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Agua De Piedra Gran Seleccion Malbec z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.