Grill-Pieczone Jabłko Crisp
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj chrupiącego jabłka z grilla. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 359 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Jeśli masz cukier, mąkę, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Baked Apple Crisp, Jabłko-Chrupiące Pieczone Jabłka, oraz Pieczone jabłko z chrupiącą polewą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na małym ogniu; odstawić.
Obrać, rdzeń i pokroić jabłka w plasterki o grubości 1/3 cala.
Jabłka umieścić w 9-na 13-calowej patelni do pieczenia( patrz UWAGI powyżej); poziom rozprzestrzeniania.
W misce wymieszaj mąkę, cukier, cynamon, proszek do pieczenia i sól. Wrzuć jajka i wymieszaj blenderem lub widelcem do kruchego ciasta (mieszanina będzie przypominać streusel).
Polewę rozłożyć równomiernie na jabłkach.
Skropić roztopionym masłem.
Przygotuj grill na pośrednie ciepło. Temperatura wewnątrz grilla powinna wynosić od 350 do 400 (włóż termometr z długimi łodygami przez odpowietrznik do pomiaru temperatury).
Umieść jabłko na grillu (nie bezpośrednio nad węglami lub palnikami). Przykryj grilla.
Gotować, aż polewa jest rumiane i jabłka są bulgotanie, 40 do 45 protokół.
Podawać na ciepło z lodami waniliowymi, w razie potrzeby.
Jak ustawić grill na pośrednie ciepło.
Na grillu węglowym: rozpal około 60 brykietów na ognisku grilla.
Spalić, aż węgle zostaną usiane popiołem, około 25 minut, a następnie przesunąć węgle na jedną stronę i położyć miskę ociekową po drugiej stronie. Ustaw grill na miejscu.
Na grillu gazowym: podgrzać do góry i zamknąć pokrywę na co najmniej 10 minut. Dostosuj ciepło do medium i wyłącz palniki w razie potrzeby, aby stworzyć gorącą i chłodną strefę do pośredniego gotowania. Ustaw patelnię ociekową w strefie chłodnej; Ustaw grill na miejscu.
Smokin ' Apple Crisp: jeśli naprawdę kochasz smak dymu, można rzeczywiście palić to jabłko crisp: przykryć 1/3 szklanki Applewood chips z wodą i moczyć przez około 30 minut, a następnie odcedzić. Tuż przed umieszczeniem jabłko crisp na ruszcie, rozrzucić wióry nad węglami (Jeśli za pomocą grilla węglowego), lub umieścić wióry w metalowym pudełku do palenia grilla gazowego (lub w patelni foliowej bezpośrednio na ciepło w rogu).