Greckie Taco
Przepis Grecki Taco może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 50 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.34 za porcję. Jedna porcja zawiera 998 kalorii, 53g białka, oraz 65 g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 23 powiedzieliby, że trafił w sedno. Mieszanka pieprzu, soli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ultimate Green Taco Wraps z mięsem taco z soczewicy i orzecha włoskiego (wegańskie + bezglutenowe), Sałatka taco Jessiki z kremowym sosem Taco, oraz Taco Tuesday: Łatwa Zupa Taco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dla jagnięciny: na dużej patelni podgrzej olej na średnim ogniu.
Dodać jagnięcinę, posypać solą i pieprzem i gotować, aż mięso będzie ładne i złociste, 10 do 12 protokół. Łyżką szczelinową wyjąć jagnięcinę i zarezerwować. Obniżyć ogień do średniego i podsmażyć cebulę w sokach jagnięcych do miękkości, o 5 protokół.
Dodać oregano i czosnek i gotować, aż pachnące. Sezonu.
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, aż karmelizuje. Deglaze z czerwonym winem i zeskrobać wszelkie kawałki, które zostały przyklejone do patelni.
Dodać jagnięcinę, wymieszać i odstawić.
W przypadku tzatziki: ogórek zetrzeć na dużych otworach tarki pudełkowej i umieścić w drobno siatkowym sitku lub ściereczce serowej zamontowanej na misce. Posolić ogórek i odstawić na 10 minut. Następnie wycisnąć nadmiar wilgoci.
Do miski z jogurtem, fetą, czosnkiem i miętą dodaj rozgrzany ogórek. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Na ogórkowy smak pomidorów: Wrzuć oliwę z oliwek, ocet, pomidory, ogórki i cebulę do miski i dostosuj przyprawę w razie potrzeby. Przykryć i odstawić co najmniej 1 godzinę, aby poślubić smaki.
Do budowy kanapki: Schmear tzatziki na pitach, a następnie umieścić na jagnięcinę i top z ogórkiem pomidorowym smakiem.