Greckie Risotto z krewetkami i szparagami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,51 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 410 kalorii, 34g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka ryżu arborio, szparagi, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Podobne przepisy to Greckie Risotto z krewetkami i szparagami, Risotto z krewetkami i szparagami, oraz Risotto z krewetkami i szparagami.
Instrukcje
1
Przynieś bulion i 1 szklankę wody na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotuj). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 5 minut lub do miękkości. Wymieszać z ryżem i czosnkiem; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
5
Mieszać w szparagi i krewetki; gotować 5 minut lub aż krewetki są zrobione, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Krewetki
6
Wyjąć z ognia; wymieszać z serem i pozostałymi składnikami.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.