Greckie Risotto z krewetkami i szparagami
Greckie Risotto z krewetkami i szparagami wymaga ok. 40 minut od początku do końca. Na 4,44 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 405 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz ser feta, szparagi, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Greckie Risotto z krewetkami i szparagami, Risotto z krewetkami i szparagami, oraz Risotto z krewetkami i szparagami.
Instrukcje
Przynieś bulion i 1 szklankę wody na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotuj). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 5 minut lub do miękkości. Wymieszać z ryżem i czosnkiem; smażyć 1 minutę.
Dodaj mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 30 minut).
Mieszać w szparagi i krewetki; gotować 5 minut lub aż krewetki są zrobione, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać z serem i pozostałymi składnikami.
Połącz 2 łyżki świeżego soku z cytryny, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pokruszonych nasion kopru włoskiego i 1/8 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu w dużej misce.
Dodaj 6 filiżanek rozdartej sałaty rzymskiej i 1 filiżanka cienko pokrojone Cebulki kopru włoskiego; wrzucić dobrze do herbu.