Greckie pizze
Przepis na Grecką Pizze jest gotowy w około 30 minut i jest zdecydowanie wyjątkową opcją lakto ovo wegetariańską dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. To danie główne ma 201 kalorii , 15 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,74 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga chleba pita, pomidorów, czosnku w proszku i sera ricotta. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 15 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 94% , to danie jest niesamowite. Grecka pizza dla dwojga , grecka pizza dla dwojga i grecka pizza są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ułóż chlebki pita na blasze do pieczenia.
Połącz ser ricotta i proszek czosnkowy; rozłożone na pitach. Na wierzch połóż szpinak, pomidory, ser feta i bazylię.
Piec w temperaturze 400° przez 12-15 minut lub do momentu, aż chleb lekko się zarumieni.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Do pizzy można dodać Sangiovese, Shiraz i Barbera Wine. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Asinone z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Asinone]()
Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Asinone
„Vino Nobile di Montepulciano Vigna Asinone 2000 pochodzi z winnicy położonej na zboczu wzgórza na zachód od miasta. Bez wątpienia jest głównym źródłem doskonałego Sangiovese. Ciemniejsze, bardziej rubinowe i czarniejsze w tonacji niż zwykłe butelkowane, ciepłe i dojrzałe w aromacie z jagodami, wanilią i cynamonem z przodu i w środku, smaki są długie i skupione. Ciągłość przepływu na podniebieniu jest imponująca, poziom gęstości wysoki, a siła i elegancja w doskonałej równowadze. Elastyczność sugeruje gotowość, która może być mylące. W latach 2012–2014 wino będzie nadal dobrze się piło.” – Wine Advocate