Greckie nadziewane pomidory i papryka (Yemista)

Greckie nadziewane pomidory i papryka (Yemista) mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 420 kalorii, 16G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony pieprz, oliwę z oliwek, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 31 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest solidne. Podobne przepisy to Bezmięsny poniedziałek: Greckie pieczone nadziewane pomidory z ryżem (Yemista), Mama ' s Yemista (Greckie nadziewane warzywa z ryżem), oraz Gemista (Greckie nadziewane pomidory i papryka).
Instrukcje
Odetnij wierzchołki pomidorów, pozostawiając 1 róg nadal przymocowany, aby utworzyć pokrywkę. Miarkę pomidorów i przenieść "mięso" do dużej miski; wycisnąć soki z pomidorów.
Odciąć wierzchołki zielonej papryki i rezerwy do późniejszego wykorzystania; miarka się nasiona i błony. Ułóż pomidory i paprykę w naczyniu do pieczenia 11x17 cali.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Rozgrzać masło na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek w roztopionym maśle, aż zmiękną, 5 do 10 protokół.
Dodaj mielony chuck, sos sojowy, przyprawiona sól, i czarny pieprz do mieszanki cebuli; gotować, aż mielony chuck jest rumiane i kruche, 5 do 10 protokół.
Wymieszać wyciśnięte mięso pomidorowe i wodę do rumianego uchwytu; doprowadzić do duszenia, o 15 protokół.
Dodać ryż i doprowadzić do wrzenia; usunąć patelnię z ognia. Łyżka mieszanki wołowo-ryżowej do pomidorów; Topy umieścić na wypełnionych pomidorów i ułożyć je w naczyniu do pieczenia z pokrywkami w dół.
Papryka Stuff z mieszanką wołowina-ryż i top z zastrzeżone pokrywki; leżał papryka bokiem w naczyniu do pieczenia.
Nadziewane pomidory i paprykę zalewamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut. Włącz paprykę i kontynuować pieczenie, aż papryka i pomidory zmiękną, o 30 więcej minut.