Greckie klopsiki i Tzatziki
Greckie klopsiki i Tzatziki to śródziemnomorska hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera około 44g białka, 54g tłuszczu i w sumie 813 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,94 USD za porcję. Mieszanka koszernej soli, płaskiego pieczywa, oregano i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Foodnetwork ma 135 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 94%, co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Greckie klopsiki i Tzatziki, Greckie klopsiki i Tzatziki, oraz Greckie klopsiki z domowej roboty Tzatziki.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Umieść ruszt chłodzący na 2 blachach do pieczenia, aby upiec klopsiki i opiekać pita.
Namocz chleb w mleku. Ogórek obrać i zetrzeć na sitku. Posolić i pozostawić na 20 minut.
Wlej EVOO do miski, następnie dodaj mięso i posyp solą i pieprzem. Wyciśnij chleb i pokrusz między palcami, dodając go do mięsa.
Dodaj miętę, cebulę, oregano, cynamon, 2 ząbki czosnku, jajko i 1/2 soku z cytryny i wymieszaj do połączenia.
Za pomocą małej gałki do lodów uformuj mieszankę mięsną w około 24 kulki i ułóż na blasze do pieczenia. Piecz na złoty kolor, 15 do 18 minut.
Wyjmij klopsiki z piekarnika i umieść brojlery na wysokim poziomie. Zwęglić pita pod brojlerem, 30 sekund do 1 minuty z każdej strony.
Wciśnij ogórek w sitku, aby usunąć nadmiar wody i dodaj do robota kuchennego. Następnie dodaj jogurt, koperek, pozostały 1 ząbek czosnku, skórkę i pozostały sok z cytryny. Dopraw SOS kminkiem i solą i przetwarzaj na gładką masę.
Podawaj klopsiki z sosem i pitami.
Polecane wino: Piersi Bażanta Jeśli), Napój Alkoholowy, Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, 5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością, 1 średnia Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plasterki, Typ Elementu Menu, Moschofilero, Assyrtiko, Agiorgitiko
Tzatziki w menu? Spróbuj połączyć z białym winem, napojem alkoholowym i składnikiem. Jeśli masz ochotę pójść po grecku ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero to urocze białe wina do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełna czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Viva Diva Moscato Colada z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Viva Diva Moscato Colada]()
Viva Diva Moscato Colada
Słodkie wino Moscato nasycone naturalnym smakiem kokosa i ananasa. Kolor Jasnopomarańczowy. Owocowy, typowy dla kokosa i ananasa z lekkimi nutami Moscato. Doskonały jako aperitif lub mieszanie z koktajlami.