Greckie Hamburgery Z Jagnięciną-Feta Z Sosem Ogórkowym
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj greckich hamburgerów z jagnięciną-fetą z sosem ogórkowym. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.85 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 92g tłuszczu, oraz w sumie 1106 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ząbki czosnku, pieprz, mieloną jagnięcinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Greckie hamburgery jagnięce z sosem ogórkowym, Hamburgery Jagnięce Czosnkowo-Feta Z Sosem Ogórkowo-Jogurtowym, oraz Hamburgery jagnięce z fetą-ogórek Raita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zestaw 4 całe ząbki czosnku na małej patelni na średnim ogniu; toast do plamistego brązu, o 5 protokół. Obieramy, mielimy i odstawiamy.
Rozbić jagnięcinę w średniej misce.
Posypać pieczonym czosnkiem, fetą, oregano, solą i pieprzem na mięsie; wymieszać widelcem do połączenia. Podzielić na 4 porcje. Wrzucić mięso tam iz powrotem między rękami bańki do postaci piłki. Pat opuszkami palców, aby spłaszczyć do około 4 cali szerokości. Przechowywać w lodówce.
Wymieszać ogórek, śmietanę, miętę, ocet, 1 mielony ząbek czosnku oraz sól i pieprz do smaku w małej misce. SOS przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Po jednej stronie grilla rozpalić ogień. Wymień stojak. Gdy węgle są pokryte białym popiołem, dodaj hamburgery. Przykryć i gotować, obracając tylko raz, aż do zrobienia, o 4 do 5 minut na stronie dla średnich i średnich dobrze hamburgery.
Grilluj pitas aż do spotty brown i ciepłe, minutę lub tak na stronie. Rozdzielić w poprzek.
Rozłóż kilka łyżek sosu na 4 połówki pita. Top każdy z plasterkiem cebuli, plaster pomidora i hamburgera.
Na każdym burgerze rozprowadzić porcję pozostałego sosu. Top z pozostałych połówek pita.