Greckie Ciasto Spanakopita
Greckie ciasto Spanakopita wymaga z grubsza 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 23G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.22 za porcję. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 20 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Mieszanka pieprzu, filo, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Podobne przepisy to Greckie Ciasto Spanakopita, Grecka Spanakopita, oraz Spanakopita (Greckie Ciasto Szpinakowe).
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. Spray 9-calowy pie płyta z gotowania sprayu.
W 10-calowej patelni, gotować wołowinę i cebulę na średnim ogniu, często mieszając; odcedzić. Wymieszać ze szpinakiem, natką pietruszki, solą, pieprzem i wszystko oprócz 1/2 szklanki pomidorów. Gotować i mieszać do gorąca; odstawić.
Przykryj arkusze filo wilgotnym ręcznikiem papierowym. Ułóż arkusze, nakładając 3 warstwy na raz, w kształcie X, a następnie w kształcie+, aby stworzyć wzór szprychy na powierzchni roboczej, szczotkując każdy z masłem i posypując 1 łyżeczką bułki tartej, gdy zostanie dodana.
Przenieść wszystkie warstwy phyllo do pie Płyta, delikatnie złagodzenie ciasta w dół boki pie płyta i pozwalając nadmiar ciasta powiesić na krawędzi.
Wymieszać wołowinę na talerzu, na wierzchu polać serem feta. Fold zwisające phyllo się i nad napełniania, pozostawiając 2-do 3-calowy środek napełniania odkryte. Łyżka pozostałych 1/2 szklanki pomidorów w środku.
Piec 40 do 50 minut lub do złotego koloru.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.