Greckie Ciasto Cytrynowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj greckiego ciasta cytrynowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 506 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób robiło ten przepis, a 1441 mówi, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz jogurt, masło, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping, Greckie Ciasto Jogurtowo-Cytrynowe, oraz Lemon Greek Yogurt Pound Cake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smaruj jedną 10-calową patelnię.
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól przesiać razem. Odstawić mieszaninę na bok.
Oddzielić jajka. W dużej misce ubić białka aż do uzyskania miękkich szczytów. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, ubijając aż do uzyskania sztywnych, błyszczących szczytów. Odstawić.
Masło śmietankowe lub margaryna, 1 1/2 szklanki cukru, żółtka, Skórka z cytryny i sok z cytryny razem na puszystą.
Dodać mieszankę mąki na przemian z jogurtem do mieszaniny żółtka. Delikatnie złożyć białka i wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 50 do 60 minut.
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 10 minut, a następnie włączyć na stojaku, aby zakończyć chłodzenie.