Greckie Ciasto Cytrynowe

Greckie Ciasto Cytrynowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj greckiego ciasta cytrynowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 506 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób robiło ten przepis, a 1441 mówi, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz jogurt, masło, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping, Greckie Ciasto Jogurtowo-Cytrynowe, oraz Lemon Greek Yogurt Pound Cake.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smaruj jedną 10-calową patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól przesiać razem. Odstawić mieszaninę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
3
Oddzielić jajka. W dużej misce ubić białka aż do uzyskania miękkich szczytów. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, ubijając aż do uzyskania sztywnych, błyszczących szczytów. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Masło śmietankowe lub margaryna, 1 1/2 szklanki cukru, żółtka, Skórka z cytryny i sok z cytryny razem na puszystą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
5
Dodać mieszankę mąki na przemian z jogurtem do mieszaniny żółtka. Delikatnie złożyć białka i wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
JogurtJogurt
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 50 do 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 10 minut, a następnie włączyć na stojaku, aby zakończyć chłodzenie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Porcje 1
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn