Grecki tradycyjny Indyk z farszem kasztanowo-orzechowym

Grecki tradycyjny Indyk z farszem kasztanowo-orzechowym
Grecki tradycyjny Indyk z farszem kasztanowo-orzechowym jest bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 1265 kalorii, 131g białka, oraz 69g tłuszczu. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Mieszanka soku mandarynkowego, mielonego pieprzu, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Grecki tradycyjny Indyk z farszem kasztanowo-orzechowym, Indyk z kasztanowym farszem, oraz Pieczony indyk z kasztanowym farszem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Zrób małe nacięcie po bokach każdego kasztana i umieść na patelni na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia, obrać i posiekać.
4
W rondlu rozpuścić 2/3 szklanki masła i wymieszać z sokiem pomarańczowym, sokiem mandarynkowym i sokiem z cytryny. Pocierać indyka wewnątrz i na zewnątrz z mieszaniny, zastrzegając niektóre do fastrygowania. Doprawić indyka solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Na dużej patelni na średnim ogniu, gotować mieloną wołowinę, mielona wieprzowina, i cebula, aż wołowina i wieprzowina są równomiernie brązowe i cebula jest delikatna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
CebulaCebula
WołowinaWołowina
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Spuścić smar.
7
Wymieszać z ryżem. Wymieszać w kasztany, orzeszki piniowe, rodzynki, 1/3 szklanki masła, bulion, i brandy. Doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Kontynuuj gotowanie, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Nadziewamy wszystkie wgłębienia indyka mieszanką i zawiążemy na miejscu sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
RodzynkiRodzynki
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
MasłoMasło
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
8
Umieścić indyka na stojaku w patelni do pieczenia, a piersi i uda luźno przykryć folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Wlać około 1/4 cala wody na dno patelni. Utrzymuj ten poziom wody przez cały czas gotowania. Pieczeń indyka w nagrzanym piekarniku 3 do 4 godzin, szczotkując od czasu do czasu pozostałą masłem i mieszaniną soku. Zwiększ temperaturę piekarnika do 400 stopni F (200 stopni C) podczas ostatniej godziny pieczenia i usuń folię. Gotować indyka do minimalnej temperatury wewnętrznej 180 stopni F (82 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
SokSok
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia

Składniki

23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukinia pokrojona w kostkę 2,5 cmcukinia pokrojona w kostkę 2,5 cm2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1Batoniki toffi Heath2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju12krewetki i żyłkisól i zmielony czarny pieprz do smakusól i zmielony czarny pieprz do smaku2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wieprzowina mielonawieprzowina mielona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż instant niegotowanyryż instant niegotowany1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejak zazdrość aniołajak zazdrość anioła591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 funta dużych krewetek U-121 1/2 funta dużych krewetek U-12591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerodzynki (opcjonalnie)rodzynki (opcjonalnie)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z mandaryneksok z mandarynek5kilogramy4 do 5 małych lub 2 do 3 dużych gałązek świeżego rozmarynu, liście drobno posiekane4 do 5 małych lub 2 do 3 dużych gałązek świeżego rozmarynu, liście drobno posiekane

Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero

Grecki w menu? Spróbuj połączyć się z Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Jedno wino można spróbować Skouras Saint George Agiorgitiko. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Skouras Saint George Agiorgitiko
Skouras Saint George Agiorgitiko
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia45
Magazyn