Grecki tradycyjny Indyk z farszem kasztanowo-orzechowym

Grecki tradycyjny Indyk z farszem kasztanowo-orzechowym
Grecki tradycyjny Indyk z farszem kasztanowo-orzechowym jest bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 1265 kalorii, 131g białka, oraz 69g tłuszczu. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Mieszanka soku mandarynkowego, mielonego pieprzu, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Grecki tradycyjny Indyk z farszem kasztanowo-orzechowym, Indyk z kasztanowym farszem, oraz Pieczony indyk z kasztanowym farszem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Zrób małe nacięcie po bokach każdego kasztana i umieść na patelni na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia, obrać i posiekać.
4
W rondlu rozpuścić 2/3 szklanki masła i wymieszać z sokiem pomarańczowym, sokiem mandarynkowym i sokiem z cytryny. Pocierać indyka wewnątrz i na zewnątrz z mieszaniny, zastrzegając niektóre do fastrygowania. Doprawić indyka solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Na dużej patelni na średnim ogniu, gotować mieloną wołowinę, mielona wieprzowina, i cebula, aż wołowina i wieprzowina są równomiernie brązowe i cebula jest delikatna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
CebulaCebula
WołowinaWołowina
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Spuścić smar.
7
Wymieszać z ryżem. Wymieszać w kasztany, orzeszki piniowe, rodzynki, 1/3 szklanki masła, bulion, i brandy. Doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Kontynuuj gotowanie, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Nadziewamy wszystkie wgłębienia indyka mieszanką i zawiążemy na miejscu sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
RodzynkiRodzynki
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
MasłoMasło
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
8
Umieścić indyka na stojaku w patelni do pieczenia, a piersi i uda luźno przykryć folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Wlać około 1/4 cala wody na dno patelni. Utrzymuj ten poziom wody przez cały czas gotowania. Pieczeń indyka w nagrzanym piekarniku 3 do 4 godzin, szczotkując od czasu do czasu pozostałą masłem i mieszaniną soku. Zwiększ temperaturę piekarnika do 400 stopni F (200 stopni C) podczas ostatniej godziny pieczenia i usuń folię. Gotować indyka do minimalnej temperatury wewnętrznej 180 stopni F (82 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
SokSok
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero

Grecki w menu? Spróbuj połączyć się z Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Jedno wino można spróbować Skouras Saint George Agiorgitiko. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Skouras Saint George Agiorgitiko
Skouras Saint George Agiorgitiko
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia45
Magazyn