Grecki tradycyjny Indyk z farszem kasztanowo-orzechowym

Grecki tradycyjny Indyk z farszem kasztanowo-orzechowym
Grecki tradycyjny Indyk z farszem z kasztanów i orzechów piniowych może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 602 kalorie, 66g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.91 za porcję. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka mielonej wieprzowiny, rosół z kurczaka, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Grecki tradycyjny Indyk z farszem kasztanowo-orzechowym, Indyk z kasztanowym farszem, oraz Pieczony indyk z kasztanowym farszem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Zrób małe nacięcie po bokach każdego kasztana i umieść na patelni na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Zdjąć z ognia, obrać i posiekać.
4
W rondlu rozpuścić 2/3 szklanki masła i wymieszać z sokiem pomarańczowym, sokiem mandarynkowym i sokiem z cytryny. Pocierać indyka wewnątrz i na zewnątrz z mieszaniny, zastrzegając niektóre do fastrygowania. Doprawić indyka solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Na dużej patelni na średnim ogniu, gotować mieloną wołowinę, mielona wieprzowina, i cebula, aż wołowina i wieprzowina są równomiernie brązowe i cebula jest delikatna.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Spuścić smar.
7
Wymieszać z ryżem. Wymieszać w kasztany, orzeszki piniowe, rodzynki, 1/3 szklanki masła, bulion, i brandy. Doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Kontynuuj gotowanie, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Nadziewamy wszystkie wgłębienia indyka mieszanką i zawiążemy na miejscu sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
8
Umieścić indyka na stojaku w patelni do pieczenia, a piersi i uda luźno przykryć folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Wlać około 1/4 cala wody na dno patelni. Utrzymuj ten poziom wody przez cały czas gotowania. Pieczeń indyka w nagrzanym piekarniku 3 do 4 godzin, szczotkując od czasu do czasu pozostałą masłem i mieszaniną soku. Zwiększ temperaturę piekarnika do 400 stopni F (200 stopni C) podczas ostatniej godziny pieczenia i usuń folię. Gotować indyka do minimalnej temperatury wewnętrznej 180 stopni F (82 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia29
Magazyn