Grecka marynowana pieczona papryka, oliwki i Feta
Grecka marynowana pieczona papryka, oliwki i Feta mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 32 porcje z 52 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Jeśli masz ser feta, sok z cytryny, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowane szparagi z marynowaną pieczoną czerwoną papryką, oliwkami z Fetanu i Kalamatanu, Oliwki marynowane cytrusowo z pieczoną papryką, oraz Marynowana pieczona papryka, oliwki i ser.
Instrukcje
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie.
Paprykę umieścić na blasze. Broil z wierzchołków o 5 cali od ciepła, obracając od czasu do czasu, aż skóra jest pęcherze i równomiernie rumiane.
Paprykę umieścić w plastikowej torbie i szczelnie zamknąć.
Tymczasem w szczelnie przykrytym pojemniku wstrząśnij olejem, sokiem z cytryny, pietruszką, cebulą, oregano i czosnkiem.
Usuń skórki, łodygi, nasiona i błony z papryki.
Paprykę pokroić na 1-calowe kawałki. W szklanej misce lub słoiku umieść paprykę, oliwki i ser.
Zalać marynatą mieszanką pieprzu. Aby służyć, użyj łyżki szczelinowej.
Podawać z plastrami bagietki.