Gravadlax temptation

Gravadlax temptation
Gravadlax temptation może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 516 kalorii, 19g białka, oraz 35 g tłuszczu. Kilka osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, podwójną śmietanę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z BBC Good Food ma 63 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Gravadlax, Kremowy ogórek z gravadlaxem, oraz Buraki Barwiony Łosoś Gravadlax.

Instrukcje

1
Ziemniaki obrać i pokroić w bardzo cienkie chipsy. Mandolina sprawia, że jest to łatwe; w przeciwnym razie cienko pokroić, układać je i przeciąć stos na patyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
2
Włóż chipsy do miski i przykryj zimną osoloną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Pokrój gravadlax na szerokie paski. Cebulę drobno posiekać. Na małej patelni roztopić dużą gałkę masła, dodać cebulę i smażyć przez 5 minut. Posmarować wnętrze płytkiego naczynia żaroodpornego o pojemności około 1,2 litra.
Składniki, których będziesz potrzebować
GravlaxGravlax
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Odcedzić ziemniaki i rozłożyć jedną trzecią na naczyniu. Sezon dobrze. Rozsypać połowę gravadlax i cebulę na wierzchu, a następnie przykryć kolejną trzecią ziemniaków. Rozrzucić na pozostałe gravadlax i cebuli. Przykryć pozostałymi ziemniakami i dobrze przyprawić. Ciepłą śmietanę i mleko w małej patelni, aż się ugotuje, a następnie zalać ziemniakami. Dot top z masłem i piec przez 1 godzinę, aż ziemniaki będą miękkie i top złoty. Schłodzić przez 5 minut przed podaniem z zielonymi warzywami, takimi jak brokuły lub groszek snap.
Składniki, których będziesz potrzebować
GravlaxGravlax
Groszek CukrowyGroszek Cukrowy
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Gravlax w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn