Grapefruit-Campari Granita z bitą śmietaną waniliową
Grejpfrut-Campari Granita z bitą śmietaną waniliową może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,88 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz campari, śmietanę do ubijania, różową skórkę grejpfruta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jeżyna Granita Z Bitą Śmietaną, Espresso Granita z bitą śmietaną, oraz Granita truskawkowa z bitą śmietaną.
Instrukcje
Połącz 1 szklankę soku grejpfrutowego i cukru w średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia; wymieszać w pozostałej 1 szklance soku grejpfrutowego, Campari i startej skórki.
Wlać mieszaninę do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 11x7x2 cali lub metalowej patelni do pieczenia. Przykryć i zamrozić do uzyskania jędrności, co najmniej 8 godzin lub przez noc. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Zamrozić.
Za pomocą ostrego noża odetnij całą skórkę i biały rdzeń z 4 grejpfrutów. Pracując nad misą, aby złapać soki i używając małego ostrza, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty do miski. Wyciśnij pozostały sok z membran do miski. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej. Cover; chill.
W średniej misce wymieszać śmietanę do ubijania, crème fraîche i cukier puder. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; fasola rezerwowa. Używając miksera elektrycznego, ubijaj mieszankę, aż utworzą się miękkie szczyty.
Dodaj zarezerwowane fasolki wanilii do mieszanki śmietany; przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Przed użyciem usuń waniliową fasolę i mieszankę śmietany rewhisk, aż będą gęste.
Za pomocą widelca zeskrobać powierzchnię granity, tworząc lodowate płatki. Podziel segmenty grejpfruta i soki z miski pomiędzy 6 szklanek deserowych. Podziel granitę między szklanki. Top każdy z dużą dollop waniliowej bitej śmietany i podawać natychmiast.