Granola Żurawinowo-Migdałowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj Granolanu żurawinowo-migdałowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 531 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz połówki orzechów pekan, złoty brązowy cukier, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Granola żurawinowo-migdałowa, Granola Żurawinowo-Migdałowa, oraz Żurawinowo-Migdałowe Batoniki Musli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Spray ciężkie duże obramowane blachy do pieczenia z nonstick spray.
Połączyć owies, migdały, kokos, i pekan w dużej misce.
Połącz koncentrat soku żurawinowego, brązowy cukier, olej, cynamon i ziele angielskie w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia, ubijając, aż cukier się rozpuści.
Wlać gorący syrop na mieszaninę owsa; wymieszać, aby równomiernie pokryć.
Rozprowadzić mieszaninę na przygotowanym arkuszu.
Piec na złoty kolor na brzegach, około 20 minut.
Dodać żurawinę; za pomocą metalowej szpatułki wymieszać, aby wymieszać.
Piec, aż granola będzie złoty i zacznie wyschnąć, mieszając od czasu do czasu, o 12 minut dłużej. Ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia. (Przechowywać hermetycznie w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia.)