Granola z jęczmienia i jagód
Prażony jęczmień i jagody Granolan jest wegańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 77 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka syropu klonowego, kiełków pszenicy, ziaren słonecznika i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Opiekany jęczmień z pieczarkami, Orzo & Tosty Jęczmienne, oraz Prażony jęczmień z mieszanymi warzywami.
Instrukcje
Umieścić pestki dyni i pestki słonecznika na blasze wyłożonej pergaminem.
Piec w temperaturze 325 przez 5 minut. Fajne nasiona w patelni na stojaku z drutu.
W średniej misce wymieszać syrop i 6 kolejnych składników (przez kardamon). Wymieszaj z prażonymi ziarnami, jęczmieniem i kiełkami pszenicy.
Mieszankę jęczmienia rozprowadzić w jednej warstwie na blasze wyłożonej pergaminem.
Piec w 325 przez 25 minut lub do lekko rumiane, mieszając co 10 minut.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić granolę na patelni na stojaku z drutu. Wymieszać suszone borówki i suszoną żurawinę. Przechowywać w szczelnym pojemniku.