Granola Morelowa Klonowa
Need a bezglutenowy i wegański posiłek poranny? Maple Apricot Granola może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 684 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.97 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, skrystalizowany imbir, morele i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Granola Morelowa, Granola Pistacjowo-Morelowa, oraz Granola Morelowo-Migdałowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Drobno zmielić nasiona lnu w młynku do kawy/przypraw, a następnie wymieszać z owsem, migdałami, pestkami dyni, nasionami słonecznika, solą, olejem i syropem w dużej misce.
Rozprowadzić mieszaninę równomiernie w 2 dużych płytkich patelni do pieczenia (1 cal głębokości) i piec w górnej i dolnej części piekarnika, mieszając i przełączając pozycję patelni w połowie pieczenia, aż do złotego koloru, o 30 minut w sumie.
Ostudzić granolę całkowicie w patelniach na stojakach, następnie wymieszać imbir (jeśli używasz) i morele.
* Granola może być wykonana 1 tydzień wcześniej i przechowywana w hermetycznym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej lub zamrożona 1 miesiąc.