Granita mandarynkowa z kremem z wanilii
Granita mandarynkowa z kremem waniliowym to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 173 kalorie. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz śmietanę do ubijania, sok z mandarynki, fasolę waniliową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Granita mandarynkowa z kremem z wanilii, Tartaletki mandarynkowo-daktylowe z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową, oraz Sorbet mandarynkowy z kremem waniliowym i kandyzowanymi pistacjami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śmietanę ułożyć w miseczce. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę.
Wymieszać w 2 łyżkach cukru. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce krem waniliowy przez co najmniej 2 godziny lub na noc.
Połącz sok z mandarynki i 2/3 szklanki cukru w 8-calowej kwadratowej metalowej patelni do pieczenia; ubijaj, aż cukier się rozpuści. Zamrozić 1 godzinę; dobrze wymieszać. Przykryć i zamrozić do uzyskania stałej masy, co najmniej 3 godziny lub przez noc.
Łyżka 2 łyżki kremu waniliowego do każdej z 6 misek lub kieliszków do Martini. Za pomocą widelca zeskrobać granitę na płatki. Kopiec granita do szklanek i służyć.