Granita Bazyliowo-Cytrynowa

Granita Bazyliowo-Cytrynowa
Granitan bazyliowo-cytrynowy jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 6 porcjami. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 107 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Mieszanka liści bazylii, do 5 cytryn, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Granita cytrynowo-jagodowa z Basamikiem i bazylią, Granita pomidorowo-bazyliowa, oraz Basil Plum Granita dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zetrzeć 1 łyżkę Skórki (tylko żółta część) z około trzech cytryn. Ream sok z wystarczającej ilości cytryn, aby 3/4 szklanki. W 8-lub 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia wymieszaj skórkę, sok i 1 1/2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2
W robocie kuchennym lub blenderze, wirować cukier, aż będzie bardzo dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodaj bazylii i wirować, aż bardzo drobno mielone. Mieszaj mieszaninę cukru z mieszaniną cytryny, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
4
Przykryć i zamrozić mieszaninę aż do uzyskania jędrności, około 6 godzin.
5
Szybko zeskrobać zęby widelca przez zamrożoną mieszaninę, aby rozbić się na puszyste granulki. Spij granitę do schłodzonych misek lub kieliszków do wina lub sorbetu i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Sorbecie Malinowym, Lekko ZmiękczonymO Sorbecie Malinowym, Lekko Zmiękczonym
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn