Granat-łosoś szkliwiony

Granat-łosoś szkliwiony
Łosoś szkliwiony granatem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1128 kalorii, 81g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 10,22 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Pip i Debby ma 10 fanów. Mieszanka soku z limonki, imbiru, szczotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Granat Glazurowany Łosoś, Granat-glazurowany łosoś z ryżem ormiańskim, oraz Granat-Glazurowana Marchewka.

Składniki

23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calanektar z agawy (znowu użyłam miodu)nektar z agawy (znowu użyłam miodu)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calanektar z agawy (ten nie był dostępny w sklepie przy naszym domu, więc użyłam miodu jako zamiennika)nektar z agawy (ten nie był dostępny w sklepie przy naszym domu, więc użyłam miodu jako zamiennika)1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Dobrze wymieszać i umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia. Dodaj osiem filetów z łososia bez skóry do naczynia i zalej marynatą. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, obracając ryby 3 razyDobrze wymieszać i umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia. Dodaj osiem filetów z łososia bez skóry do naczynia i zalej marynatą. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, obracając ryby 3 razy23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 C. białego cukru1 C. białego cukru2goździkimielone ząbki czosnkumielone ząbki czosnku4goździkizmiażdżone ząbki czosnkuzmiażdżone ząbki czosnku12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno starty imbirdrobno starty imbir1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok z limonkiświeży sok z limonki12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno starta skórka z limonkidrobno starta skórka z limonki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemelasa z granatu (możesz zrobić własną lub kupić)melasa z granatu (możesz zrobić własną lub kupić)4krewetki i żyłkiPodawać z ryżem ormiańskimPodawać z ryżem ormiańskim4krewetki i żyłkiTo był dobry przepis na początek, ponieważ, dobrze, to było dobre! Właściwie to pyszne. I tak bardzo kolorowe i świąteczne. To był zdrowy sposób na rozpoczęcie nowego rokuTo był dobry przepis na początek, ponieważ, dobrze, to było dobre! Właściwie to pyszne. I tak bardzo kolorowe i świąteczne. To był zdrowy sposób na rozpoczęcie nowego roku1arkuszPrzełożyć łososia na obraną blachę do pieczenia. Doprawić solą i posmarować połową szkliwa. Broil 4 cali od źródła ciepła przez 3 minuty, aż filety zaczną brązowiećPrzełożyć łososia na obraną blachę do pieczenia. Doprawić solą i posmarować połową szkliwa. Broil 4 cali od źródła ciepła przez 3 minuty, aż filety zaczną brązowieć4krewetki i żyłkiPodczas gdy łosoś wchłania wszystkie te pyszne smaki, przygotuj glazuręPodczas gdy łosoś wchłania wszystkie te pyszne smaki, przygotuj glazurę4krewetki i żyłkiPo zakończeniu marynowania łososia rozgrzej brojleryPo zakończeniu marynowania łososia rozgrzej brojlery591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo zmielony biały pieprzświeżo zmielony biały pieprz4krewetki i żyłkiPosmaruj pozostałą glazurą i piecz przez dodatkowe 3 minuty, aż łosoś będzie bogato Szkliwiony i tylko ugotowanyPosmaruj pozostałą glazurą i piecz przez dodatkowe 3 minuty, aż łosoś będzie bogato Szkliwiony i tylko ugotowany4krewetki i żyłkiKliknij tutaj, aby wydrukować przepisKliknij tutaj, aby wydrukować przepis4krewetki i żyłkiNajpierw musisz przygotować marynatę dla łososia. Zaplanuj co najmniej godzinę marynowaniaNajpierw musisz przygotować marynatę dla łososia. Zaplanuj co najmniej godzinę marynowania4krewetki i żyłkiDekoruj łuskaną edamame i pestkami granatuDekoruj łuskaną edamame i pestkami granatu4krewetki i żyłkiCzyż to nie piękneCzyż to nie piękne4krewetki i żyłkiDobrze wymieszaćDobrze wymieszać

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn