Granat-glazurowany łosoś z ryżem ormiańskim to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, imbir, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Granat Glazurowany Łosoś, Granat-łosoś szkliwiony, oraz Granat-Glazurowany Indyk Z Farszem Z Dzikiego Ryżu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz sos sojowy, oliwę z oliwek, sok z cytryny, sok z limonki, nektar z agawy, czosnek, imbir, sól i biały pieprz w dużym, płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
0,5 łyżeczki Soli
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Do Smarowania Wkładki
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Dodać filety z łososia i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, obracając kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososia
3
W międzyczasie, w średniej misce, ubić melasę z granatu z nektarem z agawy, sosem sojowym, czosnkiem, świeżym imbirem i skórką z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z Granatów
0,5 łyżeczki Soli
świeży Imbir
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
5
Filety z łososia przełożyć na dużą blachę do pieczenia. Doprawić solą i posmarować połową szkliwa. Broil 4 cale od ciepła przez około 3 minut, aż filety zaczną brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososia
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
6
Filety posmarować pozostałą glazurą i dusić przez około 3 minuty dłużej, aż zostaną bogato zeszklone, a ryba dopiero się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Przenieś filety na talerze.
8
Udekoruj edamame i pestkami granatu i podawaj z ryżem ormiańskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Granatu
Mrożone Edamame (ze Strąków)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.