Graham Cracker Figgy Pudding
Jeśli 1,04 zł za porcję spada w budżecie, Graham Cracker Figgy Pudding może być doskonałym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, proszek do pieczenia, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta budyniowo-jagodowa z krakersem Grahama, Ciasto Graham Cracker, oraz Ciasto Graham Cracker dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. obficie nasmaruj patelnię.
W średniej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, cynamon i sól.
W średnim rondlu podgrzej figi i mleko na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina dojdzie do duszenia. Nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała, ale zmniejsz ogień lekko i pozwól mu gotować przez 10 do 15 minut lub aż figi będą całkowicie miękkie i tuczone z mleka. Ta mieszanina będzie raczej gęsta.
W osobnej dużej misce energicznie ubijaj jajka ręcznie przez minutę. Wymieszać z roztopionym masłem, okruchami krakersów graham i skórką z cytryny. Po połączeniu wymieszać ciepłą mieszankę fig i mleka. Teraz dodaj mieszaninę mąki. Mieszać tylko do całkowitego połączenia. To będzie grube ciasto.
Delikatnie łyżkę ciasta do nasmarowanej patelni.
Umieść na górze arkusz folii aluminiowej.
Piec przez 90 minut, a następnie wyjąć folię. Jeśli budyń stał się jędrny w dotyku i zaczął odrywać się od boków patelni, gotowe. Jeśli jeszcze nie, kontynuuj pieczenie, dopóki nie osiągnie tego punktu.
Uruchom ostry nóż wokół krawędzi patelni, aby pomóc poluzować budyń.
Ostudzić przez 10 minut przed odwróceniem na talerz do serwowania. To powinno wyjść dość łatwo.
W razie potrzeby udekorować glazurą z cukru cukierniczego wykonaną przez ubijanie razem cukru cukierniczego i tylko tyle śmietany lub ajerkoniaku, ile chcesz, aby nadać mu gęstą, ale płynną konsystencję. Top z posypką, jagody, lub za moim przykładem i użyć krystalizowanej mięty.
Podawać pokrojone w kliny. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do trzech dni.