Gotuj książkę: Thomas Keller ' S One-Pot Roast Chicken
Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 199 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz łodygi selera, masło, sól i świeżo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ulubiony prosty Pieczony kurczak Thomasa Kellera, Piersi kurczaka Thomasa Kellera z estragonem, oraz Maślanka Thomasa Kellera smażony kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Najpierw przygotuj kurczaka. Aby usunąć kość życzliwą na górze piersi, użyj małego noża do zeskrobania wzdłuż kości, aby ją odsłonić, a następnie włóż nóż i uruchom go wzdłuż kości, oddzielając go od ciała. Użyj palców, aby poluzować go dalej, chwyć czubek kości życzliwej i wyciągnij ją. Włóż końcówki skrzydeł do tyłu i pod szyję.
Wiązanie kurczaka podnosi pierś i doprowadza nogi do pozycji do równomiernego pieczenia.
Wytnij długość bawełnianego sznurka. Z kurczakiem na plecach, wsuń sznurek pod ogon i podnieś końce nad nogami, tworząc ósemkę. Pętla na końcu każdej nogi i wyciągnąć struny mocno przynieść nogi razem. Narysuj sznurek z powrotem pod nogami i skrzydłami po obu stronach szyi. Pociągnij mocno, owinąć jeden koniec wokół szyi i związać dwa końce. Kurczaka posolić równomiernie dookoła. Gruba sól ma dobrą konsystencję dużych ziaren, co ułatwia kalibrację, ile soli nakładasz na kurczaka; posypać go z góry, aby spadł jak śnieg. Obficie przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 191°, umieść wszystkie warzywa i zioła razem na dnie dużego, ciężkiego garnka żaroodpornego i doprawić solą i pieprzem. Ułożyć kurczaka na wierzchu, doprawić masłem i pieczyć na wierzchu przez 45 do 60 minut (lub dłużej), w zależności od wielkości kurczaka. Odbywa się to, gdy staw nogi jest przebity nożem, a soki biegną jasne, nie różowe.
Pozwól kurczakowi odpocząć na kilka minut przed wyrzeźbieniem i podawaj w rodzinnym stylu ze wszystkimi karmelizowanymi warzywami i sokami z garnka na talerzu i kawałkami kurczaka na wierzchu.