Gotuj książkę: słodko-gorzka czekolada pięć-Spice Cupcakes

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj gotować książkę: słodko-gorzka czekolada pięć Spice Cupcakes spróbować. Ten przepis służy 24. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz 5 przypraw w proszku, proszek do pieczenia, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 22 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Gotuj książkę: słodko-gorzkie Trufle czekoladowe, Ugotuj książkę: solone karmelowo-słodko-gorzkie Trufle czekoladowe, oraz Ugotuj książkę: słodko-gorzka Sałatka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 163°. Ułóż wnęki mini patelni do muffinek za pomocą mini papierowych kubków do pieczenia i umieść patelnie na blasze do pieczenia.
Umieść kakao w proszku w małej misce do mieszania.
Dodaj wrzącą wodę i użyj żaroodpornej szpatułki, aby wymieszać, aż utworzy gładką pastę.
Dodaj 1 łyżeczkę wanilii i wymieszaj, aby dokładnie wymieszać.
Ubij masło w misce miksera elektrycznego z płaskim uchwytem ubijaka lub w dużej misce miksera za pomocą ręcznego miksera na średniej prędkości, aż będzie lekkie i puszyste, o 2 protokół. Stopniowo dodawać cukier i ubijać do kremowego, około 1 minuty. Pojedynczo, dodać jajka, bicie dobrze po każdym dodatku i zatrzymując się często zeskrobać po bokach i dnie miski z gumową szpatułką. Mieszanina może wyglądać zsiadłe jak jajka są dodawane, ale jak zatrzymać i zeskrobać w dół miski, mieszanina wygładzi.
Dodać pastę kakaową i wymieszać na gładką masę.
Rozpuść 4 uncje czekolady w górnej części podwójnego kotła na małym ogniu lub w bezpiecznej dla mikrofali misce na małej mocy przez 30-sekundowe wybuchy. Po każdym pęknięciu wymieszać żaroodporną szpatułką, aby zapewnić równomierne topienie.
Usuń górną część podwójnego kotła, jeśli używasz, i wytrzyj boki i dno bardzo suche.
Dodaj roztopioną czekoladę do ciasta i całkowicie wymieszać na niskiej prędkości.
Na średniej wielkości misce przesiać mąkę tortową, 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia i proszek do pieczenia.
Dodaj do ciasta w 2 etapach, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Stop i zeskrobać boki i dno miski za pomocą szpatułki.
Wlać ciasto do 2-szklanki płynu miarki. Wypełnij każdy papier cupcake trzy czwarte pełne.
Pieczemy babeczki przez 16 minut, aż do momentu, gdy włożony do środka Tester ciasta wyjdzie lekko wilgotny.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i przenieść Patelnie mini muffin do stojaków do ostygnięcia. Delikatnie podnieś babeczki z patelni.
Umieść pozostałe 6 uncji posiekanej czekolady w średniej wielkości misce.
W małym rondlu rozgrzej krem na średnim ogniu, aż się zagotuje.
Śmietanę polać posiekaną czekoladą.
Odstawić na 30 sekund do 1 minuty, a następnie wymieszać za pomocą gumowej szpatułki, trzepaczki lub blendera zanurzeniowego, aż będzie bardzo gładka.
Dodać pozostałe 1/2 łyżeczki wanilii i całkowicie wymieszać. Przykryć miskę folią i schłodzić do grubości, ale nie sztywne, 30 minut do 1 godziny.
Ubić ganasz w misce elektrycznego miksera stojącego z płaskim uchwytem ubijaka lub w dużej misce mieszającej za pomocą ręcznego miksera na średniej prędkości, aż utrzyma miękkie szczyty, około 1 minuty.
Użyj małej szpatułki przesuniętej, gumowej szpatułki lub łyżki, aby rozprowadzić wierzch każdej babeczki lukrem ganache. Lub dopasuj 12-do 14-calową torebkę z dużą otwartą końcówką gwiazdy i wypełnij ją częściowo ganache. Na każdej babeczce wyłożyć dużą rozetę.
Podawać babeczki w temperaturze pokojowej.
Uwaga dotycząca przechowywania babeczek: niezamrożone babeczki należy przechowywać między warstwami woskowanego papieru w szczelnym plastikowym pojemniku w temperaturze pokojowej do 4 dni. Aby zamrozić do 4 miesięcy, owinąć pojemnik szczelnie w kilka warstw folii z tworzywa sztucznego i folii aluminiowej. Użyj dużego kawałka taśmy maskującej i nieusuwalnego markera, aby oznaczyć zawartość. W przypadku zamrożenia, rozmrozić babeczki na noc w lodówce i doprowadzić do temperatury pokojowej przed lukierowaniem.
Matowe babeczki można przechowywać szczelnie przykryte w lodówce do 3 dni.
Podawać w temperaturze pokojowej.