Gotuj książkę: Monety sezamowe
Need a danie główne Wegetariańskie? Gotuj książkę: Sezam monety może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 2247 kalorii, 44g białka, oraz 148 g tłuszczu każdy. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mąkę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać czarne nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Zdrowy Miód Len Tahini Chleb Bananowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: czarny sezam Otsu, Ugotuj książkę: Sezam Wonton Trójkąty z wędzonym łososiem i Wasabi, oraz Ugotuj książkę: półksiężyce squasha z masłem, sezamem i solą.
Instrukcje
Mąkę i sodę wymieszać w małej misce, aż do całkowitego wymieszania. Odstawić.
W średniej misce wymieszać tahini, masło, cukier, żółtko, wanilia, i sól, aż będzie gładka.
Dodać mieszankę mąki i pracować rękami aż do wymieszania. Ciasto będzie lekko kruche, a będziesz musiał je popchnąć lub wycisnąć.
Ciasto podzielić na pół-uformować na 2 paszteciki i owinąć paszteciki w folię. Schłodzić przez co najmniej 2 godziny lub, najlepiej, przez noc.
Umieść stojaki w dolnej i górnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 163°. Wyłóż blachy do pieczenia papierem do pieczenia.
Wyjmij jeden kawałek ciasta z lodówki i pozwól mu lekko zmięknąć.
Zwiń go między dwoma kawałkami papieru woskowego lub folii do grubości 1/4 cala. Jeśli ciasto jest kruche, po prostu wciśnij je razem.
Posypać ciasto połową nasion sezamu i przewinąć je delikatnie, aby zabezpieczyć je do ciasta.
Wytnij jak najwięcej rund, jak to możliwe, starając się zminimalizować resztki ciasta i przenieść do wyłożonych patelni, rozstaw ciasteczka 1 cal od siebie. Powtórz z drugim Patty ciasta. Wszystkie skrawki wyciskamy razem, nie przepracowując ciasta, rozwałkowujemy i kroimy dodatkowe ciastka.
Piec, aż krawędzie ciasteczka łuk złoty brąz, 10 do 12 protokół, obracając arkusze od tyłu do przodu i od góry do dołu w połowie pieczenia. Ustaw blachy do pieczenia na stojakach do całkowitego ostygnięcia.
Przechowywanie: ciasteczka będą przechowywane w szczelnym pojemniku przez co najmniej 1 miesiąc.