Gotuj książkę: Migas
Need a bezglutenowy i wegetariański posiłek poranny? Gotuj książkę: Migas może być wspaniały przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 398 kalorii, 21g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 9 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Mieszanka jaj, sól i pieprz, pomarańcza, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: PBJ, Ugotuj książkę: Gorący Garnek z łososiem, oraz Ugotuj książkę: Sachertorte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zacznij od mniej więcej siekania cebuli, papryki i pomidorów. Drobno pokroić świeże jalapeños, usuwając białe membrany i nasiona, używając jednorazowych rękawic do ochrony rąk.
W misce lekko ubić jajka i pół na pół. Lekko doprawić solą i pieprzem.
Wreszcie, na małej patelni, smażyć tortille kukurydziane na oleju rzepakowym, aż ledwo chrupiące. Nie przesadzaj.
Smażymy je, dopóki nie przestaną padać.
Odcedzić smażone tortille na ręczniku papierowym, a następnie umieścić na desce do krojenia. Ostrym nożem pokrój tortille na paski.
Następnie obróć je w innym kierunku i pokrój w duże kwadraty. Odstawić.
Na patelni, na średnim ogniu, gotować cebulę i paprykę w oliwie z oliwek i masła, aż rozwiną się trochę koloru.
Chcesz, aby warzywa miały brązowe i czarne obszary, ale nie być rozmoczone lub miękkie.
Następnie wrzuć pomidory na patelnię i gotuj przez 1 minutę.
Następnie dorzuć chipsy tortilla i jalapeños. Wymieszać mieszaninę i zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu.
Gdy patelnia lekko ostygnie, wlać mieszaninę jaj.
Szpatułką bardzo delikatnie złóż mieszaninę, pozwalając jajkom gotować powoli. Nie mieszaj mieszaniny, po prostu lekko obróć.
Gdy jajka są gotowane, wrzucić ser i dużo posiekanej kolendry. Smak, aby sprawdzić przyprawy, dodając więcej soli, pieprzu lub sera w razie potrzeby. Zawsze dodaję ser, to mój nawyk.
Top z odrobiną kwaśnej śmietany i podawać na talerzu z plasterkami pomarańczy lub innych świeżych owoców.