Gotuj książkę: Jak wyleczyć własny boczek
Gotuj książkę: Jak wyleczyć własny boczek może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 7 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja zawiera 858 kalorii, 15g białka, oraz 86 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, tymianek, sól utwardzającą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Ugotuj książkę: boczek tłusty majonez, Ugotuj książkę: boczek jabłkowy (lub gruszkowy) chrupiący, oraz Ugotuj książkę: chleb z serem Boczkowo-Pimento dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść go na dużej kartce papieru woskowego.
Po upływie 7 dni Usuń brzuch wieprzowy, umyj go i bardzo dobrze osusz.
Umieścić mięso w naczyniu do pieczenia i przykryć folią lub folią.
Przechowywać w lodówce przez 24 godziny. Dzięki temu sól równomiernie rozprowadza się po całym mięsie.
Gdy mięso jest wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, odciąć skórkę. Mięso bardzo dobrze osuszyć i zawinąć w papier woskowy przed umieszczeniem w torbie w lodówce, gdzie będzie przechowywane przez około 2 tygodnie.
Uwaga: niektórzy rzeźnicy sprzedadzą Ci schabowy brzuch, który został złożony. Nie wpływa to na smak, ale gniecenie w skórce może spowodować pęknięcie boczku. Aby tego uniknąć, zważyć boczek podczas 7-dniowego procesu utwardzania.
Na patelni do pieczenia umieścić worek z mięsem, na wierzchu położyć mniejszą patelnię, a następnie załadować masę. Używam Cegły. Za każdym razem, gdy odwracasz mięso, wymień wagę.
Zdjęcia: ©iStockphoto.com/Juanmonino