Gotowany łosoś z sosem miodowo-musztardowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Betty Crocker ma 5 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Mieszanka kaparów, filet z łososia, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Spróbuj Gotowany łosoś z sosem miodowo-musztardowym, Gotowany łosoś z sosem musztardowym, oraz Gotowany łosoś z sosem musztardowo-koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 10 lub 12-calowej patelni, ciepła woda, plasterki cytryny, plasterki cebuli, gałązki pietruszki, 1/2 łyżeczka soli i pieprzu do wrzenia. Gotować 3 minuty. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Pieprz
Cytryna
Cebula
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać łososia, skórkę do dołu. Przykryć i gotować 5 do 6 minut lub do płatków łososia łatwo widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
3
Usuń łososia z cieczy w patelni. Całkowicie fajne. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny. Wyrzucić płyn w patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
W małej misce, wymieszać sok z cytryny, miód, musztarda i olej, aż dobrze wymieszane. W innej małej misce wymieszaj posiekaną natkę pietruszki, czerwoną cebulę, kapary i skórkę cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Skórka Z Cytryny
Cebula Czerwona
Musztarda
Pietruszka-nać
Kapary
Miód
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Aby podawać, ostrożnie usuń skórę z łososia; ułóż łososia na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
6
Posypać 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
7
Polać łososiem sosem miodowo-musztardowym, posypać natką pietruszki.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.