Gotowany łosoś z sosem miodowo-musztardowym
Gotowany łosoś z sosem miodowo-musztardowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Betty Crocker ma 5 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Mieszanka kaparów, filet z łososia, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Spróbuj Gotowany łosoś z sosem miodowo-musztardowym, Gotowany łosoś z sosem musztardowym, oraz Gotowany łosoś z sosem musztardowo-koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10 lub 12-calowej patelni, ciepła woda, plasterki cytryny, plasterki cebuli, gałązki pietruszki, 1/2 łyżeczka soli i pieprzu do wrzenia. Gotować 3 minuty. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Dodać łososia, skórkę do dołu. Przykryć i gotować 5 do 6 minut lub do płatków łososia łatwo widelcem.
Usuń łososia z cieczy w patelni. Całkowicie fajne. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny. Wyrzucić płyn w patelni.
W małej misce, wymieszać sok z cytryny, miód, musztarda i olej, aż dobrze wymieszane. W innej małej misce wymieszaj posiekaną natkę pietruszki, czerwoną cebulę, kapary i skórkę cytryny.
Aby podawać, ostrożnie usuń skórę z łososia; ułóż łososia na talerzu.
Posypać 1/4 łyżeczki soli.
Polać łososiem sosem miodowo-musztardowym, posypać natką pietruszki.
Podawać z kromkami chleba.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.