Gotowany łosoś z sosem miodowo-musztardowym

Gotowany łosoś z sosem miodowo-musztardowym
Gotowany łosoś z sosem miodowo-musztardowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Betty Crocker ma 5 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Mieszanka kaparów, filet z łososia, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Spróbuj Gotowany łosoś z sosem miodowo-musztardowym, Gotowany łosoś z sosem musztardowym, oraz Gotowany łosoś z sosem musztardowo-koperkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 10 lub 12-calowej patelni, ciepła woda, plasterki cytryny, plasterki cebuli, gałązki pietruszki, 1/2 łyżeczka soli i pieprzu do wrzenia. Gotować 3 minuty. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
CytrynaCytryna
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać łososia, skórkę do dołu. Przykryć i gotować 5 do 6 minut lub do płatków łososia łatwo widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
3
Usuń łososia z cieczy w patelni. Całkowicie fajne. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny. Wyrzucić płyn w patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
W małej misce, wymieszać sok z cytryny, miód, musztarda i olej, aż dobrze wymieszane. W innej małej misce wymieszaj posiekaną natkę pietruszki, czerwoną cebulę, kapary i skórkę cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KaparyKapary
MiódMiód
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Aby podawać, ostrożnie usuń skórę z łososia; ułóż łososia na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
6
Posypać 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
7
Polać łososiem sosem miodowo-musztardowym, posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
łosośłosoś
MiódMiód
SOSSOS
8
Podawać z kromkami chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn