Gotowany łosoś z sosem holenderskim

Gotowany łosoś z sosem holenderskim
Gotowany łosoś z sosem holenderskim wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $16.35 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 3632 kalorii, 118g białka, oraz 351g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, filety z łososia, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Szparagi z gotowanym jajkiem w sosie holenderskim, Szparagi Z Jajkami Gotowanymi I Sosem Holenderskim, oraz Prosciutto zawinięte szparagi z gotowanym jajkiem i sosem holenderskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Znajdź patelnię o wysokiej wielkości, wystarczająco dużą, aby pomieścić oba filety z łososia obok siebie, bez zbyt dużego nadmiaru miejsca; mała patelnia lub średniej wielkości rondel powinien zrobić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Wlać sok z cytryny i oliwę z oliwek na patelnię, wraz z wystarczającą ilością wody, aby doprowadzić poziom wody do 3/4 cala. Doprawiamy wodę do smaku solą i pieprzem, następnie dodajemy łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
łosośłosoś
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wlać tyle wody, że wystarczy przykryć łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
WodaWoda
4
Umieść łososia na średnim ogniu i ogrzewaj, aż woda będzie gorąca i parująca, ale nie gotująca się na wolnym ogniu (165 stopni F (75 stopni C)); zmniejsz ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać wodę w odpowiedniej temperaturze. Kłusować, aż łosoś stanie się nieprzezroczysty i twardy w dotyku; lub do temperatury wewnętrznej 140 stopni F (60 stopni C). Kontynuuj, co SOS Hollandaise, podczas gdy łosoś jest kłusownictwo.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS HollandaiseSOS Hollandaise
łosośłosoś
WodaWoda
5
Wlać kilka centymetrów wody do rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie włączyć ciepło do średniej wysokości i utrzymać wodę w delikatnym wrzeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Żółtka umieścić w metalowej misce i ubić w gorącej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Umieść miskę nad, ale nie dotykając wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Ubijać stale, aż żółtka zgęstnieją, staną się jasne, nieprzezroczyste żółte i podwoją objętość. Może być konieczne wyjęcie miski z wrzącej wody od czasu do czasu, aby uniknąć mieszania żółtek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Gdy żółtka zgęstnieją i zwiększają objętość, rozpocząć ubijanie w maśle, kostka na raz, aż topi się i włącza się do sosu holenderskiego. Poczekaj, aż każda kostka się stopi i włącz przed dodaniem następnego. Po dodaniu całego masła wyjąć z ognia, ubić sok z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS HollandaiseSOS Hollandaise
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Aby podać, odcedzić gotowanego łososia i umieścić każdy kawałek na talerzu obiadowym. Obficie chochlę polać ciepłym sosem holenderskim i posypać szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS HollandaiseSOS Hollandaise
SzczypiorekSzczypiorek
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia81
Magazyn