Gotowany Łosoś
Gotowany łosoś jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Na $4.4 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką cebulę, seler, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Gotowany Łosoś, Gotowany Łosoś, oraz Gotowany Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 2 szklanki zimnej wody, wina, cebuli, marchwi, selera, soku z cytryny, soli, pieprzu i tymianku w wolnej kuchence. Przykryć i gotować na wysokiej 20 minut.
Ostrożnie opuść filety z łososia do płynu.
W razie potrzeby wlej dodatkową ciepłą wodę, aby płyn pokrył łososia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego; gotować, aż łosoś będzie jasnoróżowy i jędrny, 35 do 40 minut. Delikatnie wyjąć i podawać na ciepło, lub ostudzić, owinąć w folię i przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.