Gotowany Kurczak Imbirowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gotowanego kurczaka imbirowego. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 406 kalorii, 43g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 35 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, ogórek, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Cytrynowy Imbir Gotowany Kurczak, Kurczak Gotowany Z Bok Choy W Rosole Imbirowym, oraz Imbirowo-sojowy dorsz Czarny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć kurczaka do średniego garnka z wystarczającą ilością wody do przykrycia; dodać 1 łyżkę soli. Doprowadzić do delikatnego dusić na średnim ogniu i gotować, aż kurczak jest twardy w dotyku, o 15 protokół. W międzyczasie przygotuj miskę solonej wody z lodem.
Odcedzić kurczaka i zanurzyć w lodowatej wodzie na około 30 sekund, aby zatrzymać gotowanie.
Spuścić ponownie. Zetrzyj imbir i szalotkę w małej misce. Wymieszać 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych, olej sezamowy i 1/4 łyżeczki cukru i soli. W dużej misce wrzucić ogórek i rzodkiewki z sosem chili, 3/4 łyżeczki soli, pozostałą 1 łyżkę oleju arachidowego i pozostałą 1/4 łyżeczki cukru.
Dodać rukolę i wrzucić. Podzielić sałatkę między talerze. Pokrój kurczaka i dodaj do talerzy, a następnie top z mieszaniną imbiru.
Skropić sokiem z limonki.
Zdjęcia Antonis Achilleos