Gotowany łosoś z sosem holenderskim
Gotowany łosoś z sosem holenderskim wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $16.35 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 3632 kalorii, 118g białka, oraz 351g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, filety z łososia, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Szparagi z gotowanym jajkiem w sosie holenderskim, Szparagi Z Jajkami Gotowanymi I Sosem Holenderskim, oraz Prosciutto zawinięte szparagi z gotowanym jajkiem i sosem holenderskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Znajdź patelnię o wysokiej wielkości, wystarczająco dużą, aby pomieścić oba filety z łososia obok siebie, bez zbyt dużego nadmiaru miejsca; mała patelnia lub średniej wielkości rondel powinien zrobić.
Wlać sok z cytryny i oliwę z oliwek na patelnię, wraz z wystarczającą ilością wody, aby doprowadzić poziom wody do 3/4 cala. Doprawiamy wodę do smaku solą i pieprzem, następnie dodajemy łososia.
Wlać tyle wody, że wystarczy przykryć łososia.
Umieść łososia na średnim ogniu i ogrzewaj, aż woda będzie gorąca i parująca, ale nie gotująca się na wolnym ogniu (165 stopni F (75 stopni C)); zmniejsz ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać wodę w odpowiedniej temperaturze. Kłusować, aż łosoś stanie się nieprzezroczysty i twardy w dotyku; lub do temperatury wewnętrznej 140 stopni F (60 stopni C). Kontynuuj, co SOS Hollandaise, podczas gdy łosoś jest kłusownictwo.
Wlać kilka centymetrów wody do rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie włączyć ciepło do średniej wysokości i utrzymać wodę w delikatnym wrzeniu.
Żółtka umieścić w metalowej misce i ubić w gorącej wodzie.
Umieść miskę nad, ale nie dotykając wrzącej wody.
Ubijać stale, aż żółtka zgęstnieją, staną się jasne, nieprzezroczyste żółte i podwoją objętość. Może być konieczne wyjęcie miski z wrzącej wody od czasu do czasu, aby uniknąć mieszania żółtek.
Gdy żółtka zgęstnieją i zwiększają objętość, rozpocząć ubijanie w maśle, kostka na raz, aż topi się i włącza się do sosu holenderskiego. Poczekaj, aż każda kostka się stopi i włącz przed dodaniem następnego. Po dodaniu całego masła wyjąć z ognia, ubić sok z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Aby podać, odcedzić gotowanego łososia i umieścić każdy kawałek na talerzu obiadowym. Obficie chochlę polać ciepłym sosem holenderskim i posypać szczypiorkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.