Gotowanie z połysku: kremowe brokuły z parmezanem
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Gotowanie z Glossies: Creamed brokuły z parmezanem może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, pieprz, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gotowanie z połysku: wieprzowina balsamiczna z szalotką, Gotowanie z Glossies: cukinia kwiat Frittata, oraz Gotowanie z Glossies: Key Lime Coconut Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łodygi brokułów obrać, a następnie grubo posiekać łodygi i kwiaty. Brokuły gotować we wrzącej osolonej wodzie (1 1/2 łyżeczki soli na 4 ćwiartki wody) aż do miękkości, 4 do 6 minut.
Odcedzić w durszlaku i uruchomić pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Gotować na wolnym ogniu śmietanę, mleko, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, i pieprz w średnim rondlu, odkryte, aż lekko zagęszczony i zredukowany do około 2/3 szklanki, o 10 protokół.
Dodać brokuły i dusić przez kilka minut. Używając immersion lub zwykłego blendera, przetworzyć mieszankę brokułów, aż do grubego zmielenia. Jeśli używasz zwykłego blendera, napełnij blender tylko 1/2 i upewnij się, że pokrywa jest zabezpieczona przed przetwarzaniem, aby zapobiec poparzeniu brokułów. Na patelnię wrzucić grubo tłuczone brokuły i wymieszać z parmezanem. Dusić dalej, jeśli mieszanka brokułów nie jest wystarczająco gęsta.