Gotowane na parze małże z białym winem, estragonem, szalotką, masłem i grillowanym francuskim chlebem

Gotowane na parze małże z białym winem, estragonem, szalotką, masłem i grillowanym francuskim chlebem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.28 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 501 kalorii, 21g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Mieszanka bagietki, szalotki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Małże Gotowane Na Parze W Białym Winie, Małże gotowane na parze w białym winie, oraz Małże gotowane na parze w białym winie.
Instrukcje
Czosnek posypać szczyptą soli i, płaską stroną dużego noża, rozgnieść i posmarować czosnek na grubą pastę.
Rozgrzać olej w garnku na ruszcie z grilla, dodać szalotki i czosnek i gotować, aż szalotki zmiękną.
Dodać wino, doprowadzić do wrzenia i wymieszać z małż. Przykryj garnek i gotuj małże, aż wszystkie się otworzą, około 6 do 8 minut, wyrzuć wszystkie, które nie otwierają się.
Małże wyjąć łyżką szczelinową do dużej miski. Doprowadzić płyn do gotowania na wolnym ogniu i ubić masło. Doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać z estragonem.
Wlać mieszaninę na małże i od razu podawać z grillowanym chlebem.
Obetnij bok bagietki olejem, doprawić solą i pieprzem, grilluj, obetnij bok na złoty kolor.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau