Gotowane na parze Azjatyckie warzywa z sosem Shiitake
Gotowane na parze Azjatyckie warzywa z sosem Shiitake to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 53 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skrobi kukurydzianej, grzyby shiitake, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Pieczone Tofu i gotowane na parze musztardy z pikantnym sosem Mango, Poważnie Azjatyckie: parowane Taro i wieprzowina w sosie z Czarnej Fasoli, oraz Azjatycki Ryż kokosowy z warzywami gotowanymi na parze w sosie sojowo-limonkowo-imbirowym.
Instrukcje
Grzyby opłukać i umieścić w misce; przykryć 2 szklankami gorącej wody.
Niech namoczyć do miękkości, o 20 protokół. Wyjąć grzyby i wycisnąć płyn do miski; zapas płynu.
Odciąć i wyrzucić twarde łodygi z grzybów; cienko pokroić czapki.
Ostrożnie wlać 3/4 szklanki płynu do namaczania grzybów do 1-do 2-quart patelni, pozostawiając osad.
Dodać pokrojone pieczarki, sherry, sos sojowy, czosnek i cukier. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż grzyby będą miękkie do ugryzienia, o 5 protokół.
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami wody; dodaj do grzybów i mieszaj do wrzenia.
Ułóż gorące warzywa na talerzu. Łyżka sosu grzybowego w zespole na górze.